Speelgoedbank zoekt versterking

WINTERSWIJK - De speelgoedbank Oost Achterhoek (SBOA) is op zoek naar gezellige, lieve en verantwoordelijke vrijwilligers.

De SBOA deelt onder meer speelgoed uit aan kinderen van wie de ouders (tijdelijk) minder te besteden hebben. SBOA kijkt niet naar inkomen, maar louter naar er wat aan het einde van de maand nog over is, omdat men het door tal van redenen net even wat krapper kan hebben. "Tevens leren wij de kinderen door middel van een puntensysteem kritisch te zijn op hun uitgaven en proberen wij hen een gezond maatschappelijk beeld mee te geven", zo stelt voorzitter I. Bravenboer.
Het belangrijkste is nog wel dat de gezinnen wordt meegegeven dat er geen schaamte mag en kan zijn wanneer men minder geld heeft dan een ander. Bij SBOA is iedereen gelijk ongeacht afkomst of de dikte van de portemonnee. De papa's en mama's, maar ook de kinderen kunnen gratis professionele coaching en/of advies krijgen op het gebied van onder meer financiën, budgetplan, scheiding, brieven schrijven, conflictbeheersing, schuldeisers en overheden, seksualiteit en pesten.

Momenteel zoekt het team gezellige collega's in de winkel om de kinderen te helpen met het uitzoeken van speelgoed en om de speelgoedbank te promoten.
Wie met mensen kan omgaan zonder enig oordeel en het leuk vindt om met kinderen te werken, daarnaast betrouwbaar en accuraat is en het kind in zichzelf nog lang niet kwijt is de persoon waarnaar de SBOA op zoek is.
Voor aanvullende informatie en/of interesse kan men bellen met: 06-58895660 of mailen naar pz@speelgoedbankoostachterhoek.nl.
Voor de winkel geldt een wisselend rooster: op woensdagmiddag van 12.45 tot 16.15 uur en op zaterdag van 08.45 tot 11.15 uur. De vrijwilligers maken elke maand onderling het rooster.
Tevens is men nog op zoek naar een gedegen secretaris en penningmeester met een passende opleiding en/of werkervaring. Bij deze functies zijn de werktijden naar eigen inzicht.
Bij serieuze interesse in één van deze twee functies kan men voor een informatief gesprek contact opnemen met voorzitter mevrouw I. Bravenboer.


06-58895660 of info@speelgoedbankoostachterhoek.nl


Zoektocht naar leden voor nieuw projectkoor

WINTERSWIJK - Oprichting van een nieuw gemengd projectkoor voor de Achterhoek is het doel van een voorlichtingsbijeenkomst, die op maandag 23 april om 19.30 uur in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk wordt gehouden. De initiatiefnemers zijn van plan in het najaar van 2018 en het voorjaar 2019 een concert te geven.

De ad hoc stuurgroep mikt op een koor van ongeveer dertig leden dat niet alleen bekende stukken zal gaan uitvoeren, maar ook verrassende stukken uit de muziekliteratuur. De bedoeling is ongeveer tien avonden te besteden aan de voorbereiding van beide concerten. Voorlopig is het plan het beroemde Requiem van Gabriel Fauré in te studeren en een bijzonder fraaie en wat minder bekende Mis van Camille Saint Saens. Beide stukken zullen op orgel worden begeleid. Dit concert zal rond de datum van Allerzielen worden geprogrammeerd. Verder zal het nieuwe koor in april volgend jaar met de mis KV275 deelnemen aan een Mozartfestival in Zutphen.
Wie graag zingt en bereid is thuis de stukken met behulp van een cd of cyberbas in te studeren is van harte welkom om mee te doen. Tijdens de avond krijgt u informatie over de voorwaarden, de repetitietijden, en de kosten, maar zal u als belangstellende ook gevraagd worden om suggesties voor repertoire, lokaties om een concert te geven en zelf ook een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van het koor. Het te vormen bestuur wil graag gesteund worden door de leden. Liefhebbers van zingen zijn van harte uitgenodigd naar deze avond te komen om de bijzonderheden te horen. Ook zal er deze avond een en ander samen gezongen worden om in de juiste stemming te komen. Voor meer informatie kunt u bellen: 06-48355663 of mailen naar recantare@gmail.com.


Jubileum voor Singels & Essentocht

NEEDE - De toerfietsclub WTC Neede houdt dit jaar voor de vijfentwintigste keer de Singels- en Essentocht, en wel op zondag 22 april.

De afstanden zijn 55, 75 en 105 km en gaan door de mooie gedeeltes van de Achterhoek en een stuk door Duitsland. De start is voor alle afstanden is bij IJsclub Neede aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Op de invalswegen staan verwijzingsborden, en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Verder kan er gestart worden in Duitsland, bij café Bernhard Niehuis aan de Kockelwick 31 bij Vreden. Dat geldt alleen voor de afstanden van 75 en 105 km. Alle routes zijn uitgepijld. De 75 en 105 km route hebben een gezamenlijke stop bij café-restaurant Bernhard Niehuis bij Vreden in Duitsland, waar de 105 km een extra lus fietst in Duitsland. De 55 km is niet alleen bestemd voor mensen op de racefiets. men kan deze uitdaging ook op een normale toerfiets of elektrische fiets rijden.


www.WTCNeede.nl