De WIKO-jeugd en -selectie krijgen een clinic. Foto: PR
De WIKO-jeugd en -selectie krijgen een clinic. Foto: PR Foto:

Jeugd en selectie Wiko genieten van korfbalclinic

WINTERSWIJK - Een topper was afgelopen woensdag te bewonderen op het korfbalveld van Wiko in Winterswijk. André Kuipers (korfbal stars) voormalig international van het Nederlands Team en nu coach van topleague korfbalclub DSC uit Eindhoven, verzorgde een clinic. Kuipers was jarenlang aanvoerder van het Nederlands team en heeft vele prijzen gewonnen, een echte topkorfballer.

Om 19.00 uur werd begonnen met het zeer getalenteerde C1-team van Wiko. Alle kinderen van dit team hadden er duidelijk zin in en waren dus ruimschoots op tijd aanwezig. Na een goede warming-up werd er technische training gegeven. De C1-ploeg stak er duidelijk veel van op. Techniek is belangrijk binnen het korfbal en André Kuipers heeft ze dat goed laten zien en ook hoe simpel je korfbal kunt spelen.
Later op de avond was het de beurt aan Wiko 1. Ook hier werd na een goede warming-up op veel technische vlakken getraind. Duidelijk kwam naar voren dat de looplijnen binnen het vak zo effectief mogelijk moeten worden ingevuld. Het jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, was zeer enthousiast. Er wordt nu beter nagedacht over hoe korfbal gespeeld kan worden.
Korfbalvereniging Wiko probeert om de clinic volgend seizoen te herhalen. Op deze manier worden de spelers nog enthousiaster en de korfbalsport aantrekkelijk.