Voorbeeld van een schildering op basis van een foto. Foto: archief Ine Bolk.
Voorbeeld van een schildering op basis van een foto. Foto: archief Ine Bolk. Foto:

Workshop en expositie als
aanvulling op concert AFO

WINTERSWIJK - Op zaterdag 9 juni geeft het projectorkest Achterhoeks Fanfare Orkest (AFO) een concert in Theater De Storm, om 20.30 uur. Om het concert heen zijn verschillende activiteiten gepland voor zowel jongeren als senioren. Muziek blijft de leidraad.

Foto-expositie
Op de dag van het concert is er een expositie ingericht met historisch materiaal over de muziekverenigingen in Winterswijk en over de roemruchte geschiedenis rond de popmuziek in de regio. Naast dit archiefmateriaal, onder andere afkomstig van ECAL (Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers), wordt ook het projectorkest belicht. Tijdens een repetitie van het fanfareorkest in repetitieruimte 'De Klephoorn' zijn fraaie foto's gemaakt. Een selectie van deze foto's wordt ook geƫxposeerd op zaterdag 9 juni.

Workshop schilderen
Enkele foto's worden gebruikt tijdens een workshop schilderen voor senioren die op die zaterdagmiddag 9 juni vanaf 15.00 uur zal worden gegeven, ook in Theater De Storm. Dit gebeurt onder leiding van beeldend kunstenaar Ine Bolk van het Ateliertje, zij zorgt voor de materialen. De bedoeling is dat groepsfoto's, gemaakt van de fanfare tijdens de repetitie, levensgroot worden geprojecteerd op doeken aan de wanden van de foyer van het theater. De foto's worden dan uitgetekend op doek en ingekleurd. Iedereen die hieraan mee wil doen is van harte welkom. De organisatie hoopt dat er aan het einde van de middag enkele schilderijen van 2 bij 2,5 meter te zien.

Opgeven
Aanmelden voor de workshop kan bij Harry ten Brinke van Boogie Woogie/Lang Leve Kunst Oost: telefoon 0543-515569 of e-mail harry@boogiewoogie.nl. Opgeven kan tot en met vrijdag 1 juni. De workshop kan doorgaan bij minimaal zes aanmeldingen en er is een maximum van zestien personen. Deelname aan de activiteiten is gratis.