Parkinsoncafé in Doetinchem

DOETINCHEM - Op woensdagmiddag 20 juni is er Parkinsoncafé. Het Parkinsoncafé vindt plaats van 14:00 tot 16:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur) in het restaurant van Waterrijk, Willy Brandtplein 24. Deze middag staat in het teken van communicatie. De Ziekte Van Parkinson is een progressieve ziekte waarbij op enig moment problemen kunnen ontstaan met communiceren. Erica Jacobs, logopedist bij Azora en Parkinsonnet-therapeut zal hierover vertellen en geeft tips en adviezen. Daarnaast is er ruim gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over dit thema en over andere zaken waarmee mensen met Parkinson en hun mantelzorgers te maken hebben. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Opgeven voor deze middag kan bij het medisch secretariaat van Sensire: parkinsoncafedoetinchem@sensire.nl of tel. 0314-356212 (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur).


Streekboekenverkoop bij Erfgoedcentrum

ACHTERHOEK - Op donderdag 14 juni van 10.00 tot 15.00 uur kunnen liefhebbers van boeken over onze streek terecht bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers waar een grote verkoop van tweedehands streekboeken en tijdschriften wordt gehouden. Hieronder bevinden zich streekhistorische en algemeen historische boeken, genealogische literatuur, tijdschriften en streekromans. De boekenmarkt vindt plaats in de studiezaal van het Erfgoedcentrum. In de daar aanwezige boekwinkel kan men tevens terecht voor de nieuwste streekboeken, kalenders en wenskaarten. Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is te vinden op gebouw 't Brewinc, studiezaal 1e verdieping, IJsselkade 13 te Doetinchem.


Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 21 juni is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur. Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 21 juni, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.