Vredesweek 2018: 'Generaties voor Vrede'

WINTERSWIJK - Op zaterdag 15 september om 19.00 uur is er in de RK H. Jacobus in Winterswijk een oecumenische viering in het kader van de opening van de vredesweek. Het thema is 'Generaties voor vrede'.

Velen delen in deze tijd een tomeloze inzet voor waarheid, vrijheid en recht. Jong en oud in Irak en Syriƫ, in Colombia, Zuid-Soedan, in Bosniƫ, ieder op zijn manier. Allemaal willen ze leven in een samenleving waar er zorg is voor elkaar. Ze voelen verantwoordelijkheid voor de generaties die na hen komen. Velen worstelen met de vraag hoe het kan dat wij, met zoveel goddelijk gegeven menskracht er niet in slagen deze wereld heel te maken. Naast het geloof om zelf verandering te kunnen brengen willen de kerken van Winterswijk proberen hier liturgisch vorm aan te geven, met woord, gebed en zang op een eigentijdse manier.
De viering wordt muzikaal ondersteund door de band Samen In De Naam Van Jezus met zang van Ben Stevens.
De vredesweek wordt afgesloten op vrijdagavond 21 september om 19.00 uur met een bezinningsmoment in de Doopsgezinde kerk aan de Torenstraat 4. Iedereen is van harte welkom.