Van links af Eg Waaijman, Arjan Bentsink, Danny Oonk en Joris Bengevoord. Achter hen, in de bocht komt het drijvende podium te liggen. Foto: Lydia ter Welle
Van links af Eg Waaijman, Arjan Bentsink, Danny Oonk en Joris Bengevoord. Achter hen, in de bocht komt het drijvende podium te liggen. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Bevrijdingsconcert op drijvend podium in Hilgelo

WINTERSWIJK - Muziekvereniging Excelsior wil een groot Bevrijdingsconcert te organiseren, dat plaatsvindt op zondag 5 mei 2019 op een groot overdekt podium, drijvend in het Hilgelo. Daarvoor is samenwerking gezocht met Vereeniging Volksfeest en de gemeente Winterswijk. De organisatoren zoeken nadrukkelijk samenwerking met Duitse partners. Het gratis toegankelijke evenement moet zo'n 5.000 toeschouwers trekken.

Door Lydia ter Welle

Danny Oonk is projectleider Bevrijdingsconcert. Hij legt uit: "Het publiek wordt ontvangen op het festivalterrein, dat wordt gevormd door het strand en de ligweide van het Hilgelo. Grote blikvanger wordt een groot transparant podium, dat zo'n twintig meter uit de kant komt te liggen. Het podium wordt met een lange catwalk verbonden met de oever. Het is zo'n zelfde podium als mensen misschien kennen van de Musical Sing-a-Long op het IJ." In de ogen van de organisatoren kan er een heel breed programma zijn rondom het concert. "Ervoor, erna, en gebruik maken van de prachtige natuurlijke mogelijkheden die het Hilgelo ons biedt. Op het gebied van belichting, maar ook bij andere programmaonderdelen."

Lokaal en regionaal talent
Voor het concert wordt samenwerking gezocht met regionaal en lokaal talent op het gebied van muziek, zang en dans. Samen met de slagwerkgroep en het tachtigkoppige harmonieorkest van Excelsior geven zij het programma vorm, dat qua inhoud een relatie heeft met het thema vrijheid. Danny Oonk: "Heel nadrukkelijk gaan we ook op zoek naar samenwerking met Duitse partners. Daarvoor komen Excelsiors goede contacten over de grens zeker van pas." Lees verder op pagina 7