Danny Oonk toont een afbeelding van het drijvende podium, een soortgelijk als gebruikt werd bij de Musical Sing-a-Long. Foto: Lydia ter Welle
Danny Oonk toont een afbeelding van het drijvende podium, een soortgelijk als gebruikt werd bij de Musical Sing-a-Long. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Bevrijdingsconcert op podium in 't Hilgelo

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - Muziekvereniging Excelsior organiseert een Bevrijdingsconcert, dat plaatsvindt op zondag 5 mei op een doorzichtig podium op pontons die drijven in het Hilgelo.

Uitdagende projecten
Voorzitter Arjan Bentsink van Excelsior legt uit dat de muziekvereniging altijd op zoek is naar uitdagende projecten. "Denk maar aan het Zandsculpturenfestival, of aan onze concertreis naar China. Ook vinden we het leuk en altijd weer een uitdaging om een concert op een bijzondere locatie te organiseren. Wat dat betreft staat een concert op 't Hilgelo al tientallen jaren op het wensenlijstje. Dus dat gaan we nu gewoon doen."

De samenwerking met Vereeniging Volksfeest is gezocht, omdat die club een schat aan ervaring heeft op het gebied van organiseren van grote evenementen. Secretaris Eg Waaijman: "Een Bevrijdingsconcert past uitstekend bij onze doelstellingen. Dat we het zelf nog niet oppakten, heeft te maken met het feit dat 5 mei het zo dicht op die Oranje-verjaardag zit. Maar ondersteunen met kennis en expertise kunnen we zeker!"

Grensoverschrijdend
Burgemeester Joris Bengevoord is vooral blij met het aspect van samenwerking met Duitse partners. "Winterswijk heeft veel te maken met de Duitse buren. Voor veel Duitsers is Nederland bijna synoniem met Winterswijk. Met dit concert kunnen we mensen bij elkaar brengen, verbindingen leggen en samen de vrijheid vieren. Niet alleen binnen Winterswijk, maar in de hele Euregio." De gemeente Winterswijk ondersteunt de organisatoren waar mogelijk op de terreinen waar dat kan, zoals de zorg voor de veiligheid en voor verkeerstechnische oplossingen.

He Bevrijdingsconcert op zondag 5 mei is gratis toegankelijk. Om dat te realiseren, rekent Oonk cs op de medewerking van vrijwilligers en van sponsoren. "Niet alleen met geld maar vooral ook met andere middelen. Wat dat betreft weten we dat het Winterswijkse bedrijfsleven tot veel in staat is", aldus Bentsink. Wie een bijdrage wil leveren aan het Bevrijdingsconcert, of dat nu is als artiest, als koor of anderszins, dan wel als sponsor of vrijwilliger, kan zich nu al melden bij projectleider Danny Oonk, via tel. 06-11411302 of info@bevrijdingsconcertwinterswijk.nl.


Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 20 september is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl