Chelsea Hogeslag met Presley E the King. Foto: eigen foto.
Chelsea Hogeslag met Presley E the King. Foto: eigen foto. eigen foto

Chelsea Hogeslag Gelders kampioen

WINTERSWIJK - Chelsea Hogeslag van de Winterswijkse Ruiter & Ponyclub is met haar paard Presley E the King Gelders Kampioen geworden.

Op 9 september kwam zij aan de start bij de Gelderse Kampioenschappen samengestelde wedstrijd (SGW) in Gorssel. Chelsea deed met Presley mee in de klasse eventing B paarden. Zij behaalde 200 en 212 punten in de dressuur, sprong een foutloos springparcours en reed een eveneens foutloze cross met een gemiddeld stijlcijfer van 7,5. Deze score was goed voor de overwinning.
Ook diverse andere amazones van WR&PC presteerden uitstekend. Hieronder een week van veelbelovende uitslagen.

2 september
Anouk Siebelink reed met Cantodea in Laren Gld een Tripalon. Ze behaalden de zesde prijs met 196 punten in de dressuur, foutloos in het springen en de oefencross met twee storingen.

5 september
Chelsea Hogeslag kwam ook op de avondwedstrijd in Lichtenvoorde aan start met Presley E the King in de klasse M1 dressuur. Ze wonnen de tweede prijs met 194,5 punten in de M1/M2 (in handicap).
Tessa Delger ging met haar D pony Poppings Annabell op stap naar Lichtenvoorde. Zij streden in de klasse M2 om de prijzen en wonnen in de M1/M2 (in handicap) de eerste prijs met 194,5 en de tweede prijs met 202,5 punten. Ook kwam Tessa met haar D pony Odonkor S aan start. Zij reden in de klasse M1 naar de eerste prijs met 203 en de derde prijs met 185 punten.

6 september
Hilde van Eerden kwam met Gentle Touch/Heaven ook in Lichtenvoorde aan start in de klasse L1/L2 (in handicap). Zij wonnen tweemaal de derde prijs met 196.5 en 193 punten.

8 september
Tessa Delger was druk met haar D pony Poppings Annabell. Zij ging nog een keer naar Lichtenvoorde om daar te starten in de klasse M2. Zij wonnen de eerste prijs met 189,5 punten in de klasse M1/M2 (in handicap).
Maud Pasman kwam met haar E pony Hero's Jamai ook in Vragender aan start. Zij wonnen in de klasse L2 de tweede prijs met 192 en de derde prijs met 193 punten.
Shelby Groothuis nam haar D pony Dien mee naar Vragender. Zij kwamen uit in de klasse L1 en wonnen de eerste prijs met 196,5 punten.

9 september
Anouk Kempers ging met haar D pony Hoppenhof's Mambo op stap naar Zelhem om daar in de klasse B aan start te komen. Zij wonnen hier de tweemaal de tweede prijs met 192 en 195 punten.