De start van de open klasse. Foto: Marieke Rouwenhorst
De start van de open klasse. Foto: Marieke Rouwenhorst

GP van Delden Clubcross V.A.M.C.

VORDEN - Lachende gezichten bij de leden van V.A.M.C. de Graafschaprijders. Op een steenworp afstand van het voormalige circuit van Delden werd de 'GP van Delden' verreden zoals men liefkozend een clubcross noemt bij de vereniging. Als gastheer had de familie Groot Enzerink aan de Deldenseweg de club uitgenodigd om een clubcross te organiseren. Waar overal in de omgeving wedstrijden werden afgelast ging het hier door. De crosscommissie had samen met de grondeigenaar het tijdelijke circuit perfect geprepareerd. Geen springbulten maar mooie bochten en een lekkere snelheid waren ingrediënten die spannend wedstrijden beloofde.

Een kleine veertig leden hadden zich aangemeld in vijf klassen. De oproep voor een brommer klasse werd gehonoreerd maar was blijkbaar niet goed aangekomen. De crosscommissie vond dat jammer maar ziet voor de toekomst nog steeds wel mogelijkheden.

Bij de jeugd ging de winst Nick van Ommen die uitkwam in de 65 cc categorie. Ondanks dat door omstandigheden hij de enige was, vond de V.A.M.C zoals ze dit al jaren doet, iedereen de mogelijkheid moet hebben om te rijden en zeker de jeugd. Unicum deze dag een wedstrijd met quad's waarin Michel ter Vrugt winnaar werd. In de 125 cc werd Maurice van de Berg winnaar na een pittig gevecht met Yakimo Malawauw. Het scheelde echter maar een punt anders had Yakimo de wedstrijd gewonnen.
Bij de recreanten was er een stevige strijd aan de gang, het drietal Joost Mokkink, Jarno Meulenbeek en Marten Zilvold gaf elkaar geen duimbreed toe, maar één moest er aan het eind van de dag winnaar zijn en dat was jeugdrijder Joost Mokkink.
Met de EK enduro wedstrijden in Italië voor de boeg moesten er nog meters gemaakt worden met de nieuwe motor door Jan Willem Arendsen. In de open klasse moest hij echter wel de strijd aangaan met enduro coryfee Peter Bergsma. Won Jan Willem Arendsen de eerste manche, de tweede was een prooi voor Peter Bergsma. De laatste manche telt bij gelijk aantal punten; derhalve won Peter Bergsma het dagklassement.

De wedstrijddag was goed en strak georganiseerd door de Vordense motorclub. Zelfs de E.H.B.O hoefde geen een keer in actie te komen. Onder toeziend oog van veel buurtbewoners heerste een gezellige sfeer. De V.A.M.C bedankte de familie Groot Enzerink, vrijwilligers en het buurtschap Delden voor de gastvrijheid.

De volgende clubcross is alweer op 14 april, ook in buurschap Delden.