'Vele jaren mochten wij als 'bruidspaar' optreden'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Maar ook de boerenbruiloften die in de jaren zeventig en tachtig de VVV Vorden en De Knupduukskes op boerderij 't Schimmel organiseerden vormden hoogtepunten. Gerrit: "Vele jaren mochten wij als 'bruidspaar' optreden. Ik ben dan ook al talloze malen getrouwd, maar altijd met dezelfde vrouw", zo grapt Gerrit. Gerrie vult aan: "We gingen dan met een kleedwagen en een bruidskoe vanuit het dorp in optocht naar 't Schimmel. Jammer dat tegenwoordig dit niet meer wordt georganiseerd. Vakantiegangers vonden het fantastisch."

En nog steeds behoren beide folkloristen tot de actieve groep van dansers van De Knupduukskes. Geen repetitie of optreden wordt er overgeslagen. Weliswaar in samenwerking met de Barchemse folkloregroep Wiej Schotst Vedan. "Want zelfstandig kunnen we jammer genoeg geen voltallige groep meer op de been brengen. En dat is best wel zorgelijk. Maar door de samenwerking hebben we een sterke bezetting", zo concludeert Gerrit.

Toekomst
Komende zomer behoren Gerrit en Gerrie ook weer tot de groep Vordense en Barchemse folkloredansers die in juli en augustus enkele keren op donderdagavond deel uitmaakt van het dans- en muziekprogramma tijdens de De Veluwse Avondmarkten in Beekbergen. "Prachtig mooie avonden met veel publiek waarbij we met mensen uit het publiek ook een dansje maken. Zo kunnen we onze folklore op een prachtige wijze uitdragen in de hoop dat we ook in de toekomst te kunnen blijven doen. Maar dan moet er wel nieuwe instroom zijn. Want dat baart ons zorgen. Want ook wij hebben niet het eeuwige leven", zo besluiten Gerrie en Gerrit hun relaas.


Klootschiettoernooi Wildenborch

WILDENBORCH - Ook dit jaar houdt klootschietvereniging 'De Wildenborch' weer een klootschiettoernooi en wel op zondag 15 april. Het toernooi gaat om 13.00 uur van start vanaf de Kapel de Wildenborch aan de Kapelweg nummer 1 te Vorden. Het parcours van vorig jaar is een stukje verlengd, waardoor deze nu 5,2 kilometer lang is.

Deelnemers kunnen zich als team inschrijven in de volgende klassen: dames, heren en gemengd. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. Alle soorten kloten zijn toegestaan behalve hondenkloten. Eventueel zijn er kloten te huur. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro per team. Hierbij inbegrepen een gratis kopje koffie. Na afloop van het rondje klootschieten kan er in de Kapel genoten worden van een drankje en een hapje. Inschrijven van de teams kan vóór de start vanaf 12:30 uur in de Kapel de Wildenborch. Voor informatie en opgave kan men ook telefonisch contact opnemen met Jacques van Hooijdonk.


0575 - 556 532 (na 18:00 uur)

06 - 4609 2849 (kantooruren)


Reumafonds haalt 1.641,97 euro op in Vorden en Kranenburg

VORDEN/KRANENBURG - Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Vorden en Kranenburg voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart 2018 is in Vorden en Kranenburg in totaal 1.641,97 euro opgehaald, waarvan 384,87 euro in Kranenburg. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg.