Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis vormen samen een gitaarduo. Foto: PR
Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis vormen samen een gitaarduo. Foto: PR Foto:

Gitaarduo brengt klassieke muziek naar Dorpskerk

VORDEN - Stichting Vrienden van de Dorpskerk organiseert weer een concert op zondagmiddag 15 april, aanvang 15.30 uur. Deze keer een gitaarduo opgeleid in de klassieke muziek. Uitgevoerd wordt onder andere Death Valley - I. Daskalakis; Agua e Vinho - E.Gismonti; Sonata's K.533 & K.534 - D. Scarlatti; Tango Suite - A. Piazzolla enzovoort.

Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is leerling van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. De afgelopen 3 jaar heeft hij bij Lydia Kennedy gestudeerd, zij nam o.a. filmmuziek op met strijkers van het concertgebouw orkest, kreeg lessen van Alexandre Lagoya en gaf vele concerten met haar gitaarduo. Voordat hij aan het Conservatorium studeerde kreeg hij les van Dingeman Coumou aan de Streekmuziekschool Alphen.

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van 'Excellence and 1st prize'. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene. In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten, te blijven lesgeven en zich beziggehouden met compositie, piano en Indische muziek. In 2017 behaalde hij zijn Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.
Reserveren mogelijk via de website of telefonisch (tot 18.00 uur).


www.vriendenvan dedorpskerkvorden.nl

0575 - 554 394