Open tuin in Vorden

VORDEN - Henny en Gerrit Vlogman houden een aantal open tuin dagen op het Eelmerink 2a in Vorden, om ook bezoekers te laten genieten van hun tuin. De tuin is te bezoeken op 28 april, 21 mei (2de Pinksterdag), 26 mei, 30 juni, 28 juli en 25 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree is vrij en er is koffie en thee.

Uitgangspunt van de voortuin is een vijftal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Ter gelegenheid van de geboorte van de vier kleinkinderen van Henny en Gerrit zijn een liriodendron, een rode beuk, een kweepeer en een mispel geplant. Verder staan er in de tuin een dubbeltjesboom, sneeuwklokjesboom. Voor de, in 2016 gerealiseerde, overkapping is een liguster haag aangelegd. Aan de andere kant van het huis is een grasveld/boomgaard met een groente tuin. De groentetuin grenst aan de Rondweg evenals de 'bostuin' waar een aantal jaren geleden heesters en laagblijvende planten zijn aangeplant. Bezoekers kunnen via de bostuin rond het weitje en een plantsoen een klein wandelingetje maken over het perceel.

Bezoekers kunnen wenskaarten kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan Hospice Zutphen waar Henny en Gerrit vrijwilligerswerk doen.