De Runners Vorden. Foto: PR
De Runners Vorden. Foto: PR Foto:

Nieuwe hardloopshirts voor Runners

VORDEN - Met trots presenteren de leden van Runners Vorden hun nieuwe hardloopshirts. Deze zijn gesponsord door Qube Accountants uit Doetinchem. De leden waren blij verrast dat Fred Hofman, zelf ook Runner, tijdens de laatste jaarvergadering van Runners Vorden, bekendmaakte dat hij een hardloopshirt wilde aanbieden. Runners Vorden is een hardloopvereniging in Vorden die elke donderdagavond op 3 niveaus traint vanaf Sporthal Het Jebbink. Zodra de avonden weer langer worden zijn de trainingen in de prachtige bossen rondom Vorden. Kijk voor meer informatie op de website.


www.runnersvorden.nl


Statiegeld voor het zwembad

VORDEN - Alweer voor het derde jaar kan iedereen die zijn flessen inlevert bij de Albert Heijn te Vorden het statiegeld doneren aan het zwembad. Met deze actie wil Wilbert Grotenhuys van de Albert Heijn het zwembad een financieel steuntje in de rug geven. De Stichting Zwembad In de Dennen is erg blij met de actie en hoopt op een mooie opbrengst die op termijn zal worden gebruikt om de huidige zandfilters te vervangen.

Nieuwe voorzitter Marion van Beelen: "Je staat er als bezoeker misschien niet altijd bij stil, maar het kost gewoon veel geld om het zwembad draaiende te houden. Zo komt nu de tijd dat we rekening moeten houden met (groot) onderhoud aan de techniek die hoort bij het zwembad. Onze vrijwilligers houden het zwembad tiptop in orde, maar ook pompen, filters en dergelijke hebben nu eenmaal niet het eeuwige leven.".

Op zondag 29 april begint het badseizoen weer. Het zwembad opent dan op feestelijke wijze het seizoen.


v.v. Vorden gaat voor G-voetbal

VORDEN - Voetbalvereniging Vorden is dit seizoen begonnen met het G-voetbal en er traint wekelijks een groep van ongeveer 8 tot 10 spelers en speelsters in de leeftijd van 18 tot 45 jaar.

Samen met G-voetballer Sidney Gout is v.v. Vorden enthousiast geworden en is de vereniging in oktober gestart met de trainingen voor een groep spelers/speelsters uit Vorden, Hengelo, Steenderen en Olburgen. Er wordt iedere week getraind op maandagavond van 19.45 tot 20.45 uur en in het voorjaar zijn er plannen om ook één of meerdere oefenwedstrijden te gaan spelen en bij voldoende animo willen wij gaan starten met competitievoetbal in het seizoen 2018/2019.

G-voetbal is een wedstrijdvorm op een half veld waar teams van 7 spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking tegen elkaar voetballen. In de regio is er bijvoorbeeld bij AZC in Zutphen (senioren en jeugd) en Witkampers (jeugd) de gelegenheid om als G-speler te gaan voetballen bij een club. In de gemeente Bronckhorst is deze gelegenheid echter niet aanwezig.

Heb jij ook zin om mee te doen, of ken je een persoon die het G-voetbal ook erg leuk vindt, kom dan gezellig langs op maandagavond op Sportpark 't Grote Veld om te kijken of om mee te trainen. Voor vragen neem contact op met Jet Wolbrink of het secretariaat.


rwmilieu@xs4all.nl

secretariaat@vvvorden.nl


Eerste duivenvlucht van het seizoen

BRONCKHORST – De eerste wedvlucht van het seizoen is vervlogen. Hierbij de uitslagen van de vlucht van zaterdag 7 april van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden.

PV Steeds Sneller Hengelo
Zaterdag 7 april werd de eerste wedvlucht van 2018 gevlogen vanuit Tongeren. Van acht deelnemers werden om 11.45 uur 74 duiven gelost bij zuidoostenwind kracht 3. Uitslag wedvlucht: R. Koers (3/10) 1-17-18, J. Teunissen (4/11) 2-5-6-19, E. Koers (2/10) 3- 14, L. Te Stroet (5/18) 4-8-10-12-13, G. Haverkamp (1/10) 7, G. Duitshof (4/8) 9-11-15-16.

PV-Vorden
De eerste vitessevlucht had een taai verloop, want de duiven moeten weer in het ritme komen. De losplaats was Tongeren, een afstand van 150 kilometer. Uitslag: H.B.M. Hoksbergen 1, Ashley Eykelkamp 2-3-8, R. Hoff 4, H.J. Stokkink 5, T.J. Berentsen 6-9, G.H.H. Kelderman 7, Roy Schipper 10.