Reisje Vrouwen van Nu naar Groningen

VORDEN - Het jaarlijkse reisje van de regionale agrarische commissie van Vrouwen van Nu gaat dit keer naar Groningen, namelijk naar Boerakker en Haren. Het zal plaatsvinden op woensdag 19 september.

De bus vertrekt 's morgens om half 9 vanaf Restaurant De Pauw in Warnsveld naar Boerakker, naar de Struisvogelboerderij van de familie W. de Kreij. Er wordt een korte film over het dagelijks leven van een struisvogel op het bedrijf en een korte presentatie over de struisvogel, zijn gedrag en de producten die zij voortbrengt. Buiten gaan ze de struisvogels en emoe's, nandoe's en alpaca's van heel dichtbij bekijken, aanraken en voeren. Tot slot is er gelegenheid om in winkel te gaan kijken.
Vervolgens rijdt de bus verder naar de Reinhart Orchideeënhoeve in Haren voor een uiteenzetting over het kweken van orchideeën. Hierbij komt ook het kweken in de eigen huiskamer aan de orde. Natuurlijk mag een rondleiding door de kassen en de tropische tuinen niet ontbreken.
De bus brengt het gezelschap vervolgens weer terug naar Warnsveld, waar bij De Pauw het afsluitende diner klaar staat.

Informatie over kosten en aanmelden, is te verkrijgen bij Rikie Norde van Vrouwen van Nu, 0575-551622, e-mail rikienorde@hotmail.com.


Theetuin concert van Jubal

VIERAKKER - Muziekvereniging Jubal geeft zondag 27 mei een tuinconcert bij de Theetuin in Vierakker. Tijdens deze middag zullen er lichte en vrolijke nummers gespeeld worden, waaronder van de Bleus Brothers en Robbie Williams. Bij droog weer spelen ze in het sfeervolle amfitheater en bij slecht weer spelen ze binnen. De blokfluitgroep en het jeugdorkest zal ook optreden. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.


Bridge

VORDEN - Uitslag 6e en laatste periode van de maandagavond.

Lijn A
1. Ans Duijn en Henny Lagendijk: 55,42%
2. Adri Terlouw en Ria Bosheide: 53,47%
3. Henriëtte en Jos Meijers: 51,77%

Lijn B
1. Lenie Lamers en Hans Jansen: 56,41%
2. Ellen Stoops en Wim Klein Kranenbarg: 54,49%
3. Netty Chevalking en Sophie de Vries: 54,24%

Lijn C
1. Betsy en Herman Haverkort: 59,40%
2. Ineke de Bruine en Gerrit Brunsveld: 53,35%
3. Gerda Ilbrink en Agnes Takke: 50,14%

Uitslag 6e periode van de woensdagmiddag:

Lijn A
1. Hertog Enthoven en Ab Vruggink: 55,87%
2. Rob Miltenburg en Herman Straatsma: 53,46%
3. Jan Holtslag en Henk Wagenvoorde: 53,15%

Lijn B
1. Stef en Fred Brink: 62,35%
2. Corinne vd Kroon en Jan Wolff: 59,02%
3. Betsy Haverkort en Niek Verhagen: 54,29%