Vorden speelt twee keer gelijk in vier dagen

VORDEN - Op hhemelvaartsdag en drie dagen later op zondagmiddag 13 mei heeft Vorden in twee thuiswedstrijden twee keer een gelijkspel behaald tegen respectievelijk Germania uit Groesbeek en Leones uit Beneden Leeuwen. In de strijd om de onderste plaatsen zijn het twee welkome punten geweest, alleen was er de stille hoop dat er minstens een keer de volle drie punten behaald zou worden. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Vorden 1 nu op een 'veilige' tiende plaats met een gelijk aantal punten als nummer 9 Varsseveld en zes punten voorsprong op de nummer laatste SML uit Arnhem.

In beide wedstrijden werd er door Vorden zowel fysiek als conditioneel een puike prestatie geleverd, want met een enorme drive en wedstrijdmentaliteit dwong het in beide wedstrijden grote gedeelten van de wedstrijd de tegenstander terug. Donderdag tegen Germania was het eerste half uur veelal Germania wat de klok sloeg maar in het uur daarna domineerde Vorden en bepaalde de thuisploeg het ritme van de wedstrijd. Germania was in de eerste helft nog wel op voorsprong gekomen, maar in de 75ste minuut was het Frank Hiddink die een beslissend tikje gaf na een cornerbal vanaf rechts. Vorden ging in het laatste kwartier nog op zoek naar de winnende treffer, maar uit goede kansen van Ate Barendsen en vooral Frank Hiddink kon jammer genoeg niet een beslissende uithaal gefabriceerd worden.

Zondagmiddag kwam koploper en titelkandidaat Leones naar Vorden en ook zij kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Ook hier werden de gasten de gehele tweede helft teruggedrongen door Vorden en wederom werd het een kwartier voor tijd 1-1, nu door een benutte penalty van Sam Abbink. Ook nu weer ging Vorden voor de volle winst, maar in de tegenstoot was Leones ook nog een tweetal keren gevaarlijk met een bal op de lat en een laat schot inclusief schitterende redding van Robin Verstege. De eindstand werd 1-1 en zodoende schreef Vorden 1 er weer een puntje bij.