Alliance Française Zutphen bestaat 90 jaar

ZUTPHEN – Het 90-jarig bestaan van de Alliance Française Zutphen gaat niet ongezien voorbij. Leden van de Alliance nodigen iedereen van harte uit om dit samen met hen te vieren bij het Lalique Museum in Doesburg op zondag 27 mei van 14.30 uur tot circa 17.00 uur.

Voor het snuffelen aan Franse cultuur hoeft men niet ver naar het Zuiden af te reizen. Het Lalique Museum, sinds 2011 in Doesburg, bevindt zich binnen een straal van pakweg vijfentwintig kilometer. Een uniek museum met het beste wat de Franse Art Nouveau voortgebracht heeft.

Iedereen is welkom en belangstellenden kunnen tegen een zeer gereduceerd tarief deelnemen aan een arrangement met de sfeer van Franse luxe en levenslust. Die ochtend kunnen deelnemers genieten van een drankje, een uitgebreide rondleiding en meer. Geniet van de schitterende kleuren, elegantie, het glas en email. Denk ook aan de juwelen in de vorm van pauwen, libellen, bloemen en slangen en aan parfumflesjes met prachtige doppen, waaronder die in de vorm van een jonge nimf.

Leden Alliance Française en museumjaarkaarthouders betalen 7,50 euro. Andere belangstellenden betalen 10 euro voor deze eerste lustrumactiviteit van Alliance Française Zutphen in 2018.

Aanmelden kan via mail lustrumfeestafzutphen@afpb.nl in ieder geval voor 20 mei.


www.musee-lalique.nl


Seizoen kunstbus voorbij

VORDEN - Het zit er weer op, de culturele uitstapjes van seizoen 2017/2018 met de kunstbus zijn weer voorbij. Ondanks het wegvallen van het toneelstuk 'wat ik moest verzwijgen', door ziekte van Anne Wil Blankers, kijkt de commissie van de Kunstbus tevreden terug op een seizoen met voldoende mensen die er plezier in hebben om mee te gaan in de bus naar een museum, musical, theater, dans en klassieke muziek.

De commissie is alweer met plannen bezig voor het volgende seizoen en daar kijken zij naar uit, want ze hebben wat te vieren: De kunstbus gaat in september voor de tiende keer van start. Het wachten is op de theaterboeken om te gaan bekijken en uitzoeken wat in dit feestelijke seizoen bezocht kan gaan worden.
De commissie gaat haar best doen het seizoen 2018/2019 om verschillende interessante, leuke, muzikale, culturele, vrolijke, serieuze avonden te plannen. De gasten kunnen ervoor zorgen dat de bus 'bomvol' is bij ieder uitje. "Er is geen leeftijdsgrens meer, dus breng kinderen en kleinkinderen mee."