Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen
Zwembad In de Dennen Vorden. Foto: Archief Liesbeth Spaansen

Man (29) uit Vorden overleden in zwembad In de Dennen

VORDEN – Een 29-jarige man uit Vorden is vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, verdronken in zwembad In de Dennen. De man was samen met twee anderen gaan zwemmen en is daarbij onder het afdekzeil, dat buiten openingstijden over het zwembad ligt, terecht gekomen. Toen de twee anderen vonden dat de man te lang onder water bleef, zijn zij hem gaan zoeken en hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Dit gebeurde omstreeks 03.00 uur. Maar hulp mocht niet meer baten, de Vordenaar was ter plaatse overleden.

Zwembad In de Dennen liet vrijdagochtend via Facebook direct weten dat het zwembad tot nadere orde gesloten zou zijn. Het zwembad bleef vrijdag en zaterdag gesloten, maar in overleg met de nabestaanden, gemeente en de provincie besloot het bestuur het zwembad zondag weer te openen voor bezoekers.

Burgemeester Marianne Besselink liet via Twitter weten geschokt te zijn: "Ik ben enorm geschrokken van het vreselijke ongeval dat heeft plaatsgevonden in Vorden. Mijn gedachten gaan uit naar de naasten van het slachtoffer."


Los Pajaritos in tuin Galerie De Burgerij

VORDEN - Zondagmiddag 17 juni om 17.00 uur treedt Los Pajaritos op in de bloemrijke beeldentuin van Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11. De dames van deze zeskoppige flamencoformatie zingen Spaanstalig, meerstemmig, hartverwarmend, vrolijk, hier en daar wat melancholisch. Met een lach en een traan. Geworteld in de Deventer aarde maar met hun hart in Spanje. Hun liefde voor muziek en Spanje werkt aanstekelijk. Wedden dat u niet stil kunt blijven staan? De toegang is gratis.


deburgerij-vorden.nl