Zorgen voor toename biodiversiteit

Voor het CDA Bronckhorst zijn de verkiezingen blijkbaar nog niet voorbij of moet ik zeggen dat de nieuwe verkiezingen, weliswaar een beetje vroeg, al weer begonnen zijn. Wat is het geval? Op de politieke pagina vorige week geeft het CDA aan dat de wethouders Blaauw (GBB) en Hofman (GroenLinks) in een interview aangegeven zouden hebben dat er wat gedaan moet worden aan al de zombiegronden in de gemeente.

Een heel negatieve term voor het bestaan van gronden waar alles dood is. Een term bedacht door professor Sippel naar aanleiding van een onderzoek in Duitsland. Wethouder Hofman daarnaar gevraagd, heeft duidelijk aangegeven dat die term noch door Blaauw noch door Hofman in het (telefonisch) interview aan de Gelderlander genoemd zijn.
De journaliste heeft zelf de vrijheid genomen om dit in de kop van het artikel te zetten. Persvrijheid niet waar? Naar aanleiding van vragen van het CDA heeft wethouder Hofman duidelijk gemaakt de term niet genoemd te hebben en uitgesproken dat hij zich, wat ook in het coalitieakkoord staat, zich sterk wil maken voor maatregelen die leiden tot een toename van de biodiversiteit. Daartoe gaat hij en ook de andere leden van het college in gesprek met boeren en hun organisaties.
Het wordt nu tijd dat het CDA ophoudt te framen dat een meerderheid van het college de boeren ervan beschuldigt dat zij gezorgd heeft voor zombiegronden.
Nee, de boodschap is een positieve: gezamenlijk gaan we er voor zorgen dat de biodiversiteit toeneemt: goed voor de natuur, voor de inwoners en niet op de laatste plaats voor de boeren zelf.


Herman van Rooijen
Fractievoorzitter GroenLinks Bronckhorst