Helemaal alleen, droevig en verdrietig. Tekening: Denise Schooltink
Helemaal alleen, droevig en verdrietig. Tekening: Denise Schooltink

Jonge duivenvlucht uit Bierges

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Op zaterdag 4 augustus stond de vijfde jonge duivenvlucht op het programma vanuit het Belgische Bierges.

PV De Koerier uit Zelhem
De winst op de jonge duivenvlucht zou uiteindelijk gaan naar Gerard Dijcker uit Zelhem. De duiven moesten komen vanuit het Belgische Bierges, door 5 liefhebbers werden 37 duiven ingezet. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 186 kilometer. Het startschot klonk om 7.30 uur. De snelste duif werd geklokt om 10.13.40. Uitslag: G. Dijcker 1, 2, 7; H. Niesink 3, 4, 5; E. te Pas. 6, 8; M. Burghout 9; H. Eenink 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Steeds Sneller had 65 duiven voor de vlucht Bierges van vijf deelnemende liefhebbers. Gemiddelde afstand tot de hokken: 184 kilometer. Raymond Koers had ze vandaag weer eens aan een touwtje, ze knalden massaal zijn hok in, draaide een droomserie en was voor de meeste liefhebbers even te sterk. Uitslag: R. Koers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 16; E. Koers 11, 12; G. Haverkamp 14, 15.

PV Vorden
De jonge duivenvlucht kwam vanuit Bierges en werd een overwinning voor Theo Berentsen 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9; P Hendriks 4,10.


Zendingswerker Hans Frinsel spreekt in kapel De Wildenborch

VORDEN - Zondagmorgen 12 augustus om 10.00 uur zal Hans Frinsel uit Rijssen spreken in kapel De Wildenborch, Kapelweg 1 te Vorden bij Christengemeente De Schakel.

Hans Frinsel en zijn vrouw Carla werkten van 1976 tot 1992 als zendingswerkers in Guinée-Bissau. Nadat zij terugkeerden naar Nederland, werkte Hans Frinsel als directeur van stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam en als hoofdredacteur van maandblad De Oogst. In 2006 keerde hij terug bij het internationale zendingsgenootschap WEC waarmee hij in Afrika gewerkt had, om twee jaar als interim directeur te werken op Cornerstone Institute for Intercultural Studies in Beugen (N.Br.), een Europese Engelstalige zendingsopleiding. In 2008 vertrokken Hans en Carla weer naar Guinée-Bissau, waar zij tot 2016 bleven. Ze zijn nog steeds parttime betrokken bij het werk daar, maar werken nu een groot deel van het jaar mee in het publiciteitswerk van stichting WEC in Nederland.

Verder zullen er weer liederen worden gezongen onder begeleiding van organist Henk Kloosterboer uit Zutphen. Na deze bijeenkomst is er gelegenheid om in gesprek te komen met Hans Frinsel onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wie geen vervoer heeft, kan contact opnemen per mail of telefoon. Dan wordt men opgehaald.


deschakel2017@hotmail.com

stichtingdeschakel.com

0575-552809 / 06-29226380 / 06-11464043


Dichten over depressie

KRANENBURG - Denise Schooltink uit Olburgen, maar tegenwoordig woonachtig in Kranenburg, heeft sinds februari een zware depressie. In de maand juni is zij een maand opgenomen geweest bij GGnet. In die tijd maakte zij tekeningen en gedichten, die zij nu gebundeld heeft tot een verjaardagskalender.

"Schrijven is altijd een mooi middel om je hoofd leeg te maken. Gelukkig wordt er door de media nu ook meer aandacht aan depressies gegeven," vertelt Denise. "Om zelf ook meer openheid over mijn depressie te geven, vond ik het een goed idee om met mijn tekeningen en gedichten een kalender te maken." Op de facebookpagina Denise Schooltink is daarover meer te lezen.

Helemaal alleen

Het is hopeloos,
Helemaal alleen.
Het is vechten,
Helemaal alleen.
Het is droevig,
Helemaal alleen.
Het is verdrietig,
Helemaal alleen.
Het is woedend,
Helemaal alleen.
Het is negatief,
Helemaal alleen.
Het is wrang,
Helemaal alleen.
Het is uitzichtloos,
Helemaal alleen.
Het is schaamte,
Helemaal alleen.
Het is schuldgevoel,
Helemaal alleen.
Het is onbegrip,
Helemaal alleen.
Het is taboe,
Helemaal alleen.
Het is suïcidaal,
Helemaal alleen
Er zijn mensen om je heen,
En toch helemaal alleen.

Het is depressie,
Helemaal alleen.

Denise Schooltink