Ideaal Dialect wordt Dialectmuziek en Praot

ZELHEM - In het kader van de samenwerking met de lokale zender Achterhoek FM heeft Radio Ideaal besloten om het programma Ideaal Dialect voorzien van een andere naam. Onder de naam 'Dialectmuziek en Proat' wordt het programma op de frequenties van Radio ideaal uitgezonden op de zondagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur. Bij Achterhoek FM wordt dezelfde uitzending tussen 17.00 en 18.00 uur uitgezonden.

Het programma 'Dialectmuziek en Proat' staat de komende periode in het teken van het festival 'Platgespöld', dat op 9 september plaatsvindt in het DRU complex te Ulft. Negen collega's, die zich bij de verschillende lokale en regionale omroepen bezighouden met de dialectmuziek, hebben inmiddels drie regionale artiesten genomineerd voor de prijs van het festival, de 'Gelderse Kleiroos'. Tijdens het festival mag het publiek een stem uitbrengen, waarna de jury de punten van publiek en vakjury samenvoegt om de trofee te kunnen toekennen.
De drie genomineerden zijn Hein Michelbrink van 'The Spitfires', Henry Welling en de groep 'Bonne Route'. Ze hebben dit jaar een nieuwe cd uitgebracht, waarmee ze meedingen naar de 'Gelderse Kleiroos'. Alle genomineerden krijgen tijd en ruimte in het programma 'Dialectmuziek en Proat', zodat de luisteraars, die van harte zijn uitgenodigd voor het festival op 9 september, een goede keuze kunnen maken.

Zondag 12 augustus is Hein Michelbrink te gast in de studio. Zijn cd 'Nog ene dan' werd door de negen radiocollega's gekozen. Hein is inmiddels 71 jaar, maar treedt nog regelmatig solo op met begeleiding van een digitale muziekband. Hein staat bekend om z'n mooie uitspraken en dubbelzinnige songteksten.

Een week later is Henry Welling te gast.