Gerrie Oltvoort (l) en Diny Haitink uit Barchem namen aan de twintig kilometer lange wandeling deel. Foto: Jan Hendriksen.
Gerrie Oltvoort (l) en Diny Haitink uit Barchem namen aan de twintig kilometer lange wandeling deel. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

DOS opent wandelseizoen in Vorden

VORDEN/– De Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk (DOS) opende haar wandelseizoen 2018-2019 zondag met een Kastelen en Landgoederentocht in Vorden. Vanaf De Herberg gingen een kleine vijfhonderd wandelaars van start. De deelnemers konden kiezen uit vier wandelafstanden: vijf, tien, twintig of dertig kilometer. De langste tochten waren via Landgoed Wientjesvoort richting de Vordense landgoederen en buurtschappen Linde, Delden en Hackfort uitgezet.

Door Jan Hendriksen

Naast vele plaatselijke en regionale deelnemers namen ook diverse wandelaars uit de rest van ons land aan de wandeling deel. Mede omdat op het laatste moment een wandeling in Kilder van de landelijke wandelkalender was gehaald. "En dat leverde ons enkele tientallen extra deelnemers op", zo liet voorzitter Betty Tijink-Hagens van DOS Barchem weten. Ook had DOS er voor gekozen om de Kastelen en Landgoederen wandeling dit jaar niet op de eerste maar de tweede zondag van september te organiseren omdat steevast op de eerste zaterdag van september de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek plaatsvindt.
DOS zet het wandelseizoen op zondag 18 november voort met de eerste wandeling uit de Winterserie die uit totaal vijf bestaat. Dorpshuis 't Onderschoer vormt dan de startlocatie. Men heeft dan keuze uit vier afstanden; 5, 10, 15 of 25 kilometer. De andere vier wandelingen uit de Winterserie 2018-2019 vinden op zondag 16 december (startlocatie Landgoed Woodbroke in Barchem), zondag 13 januari (Recreatiecentrum De Heksenlaak in Zwiep), zondag 10 februari (Zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem) en op zondag 17 maart (Camping Reusterman in Bardchem) plaats.