Landgoed 't Medler. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Landgoed 't Medler. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland Foto:

Landschapsvrijwilligers gezocht voor landgoed 't Medler

VORDEN - Landgoed 't Medler gelegen tussen Vorden en Ruurlo zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een nieuwe vrijwilligersgroep. Een groep die gaat bijdragen aan herstel en onderhoud van de singels, lanen en knotbomen op het landgoed. Landgoed 't Medler en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen belangstellenden van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met het landschap en de mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen aan de instandhouding hiervan. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 18 september om 19.30 uur in 'Den Berg', de verbouwde hooiberg bij Huize Medler, Ruurloseweg 115, Vorden. Vooraf aanmelden voor de informatieavond is niet nodig. De koffie staat klaar.

't Medler is een parel in ons landschap met een prachtig landhuis, beekjes, bos, lanen, houtwallen, singels en knotbomen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en landgoed 't Medler zoeken voor herstel en beheer van dit landschap vrijwilligers met een hart voor groen.

De vrijwilligersgroep wordt begeleid door een ervaren persoon. Nadat de groep is opgericht wordt een basistraining handgereedschap gegeven. De nieuwe landgoedwerkgroep wordt na oprichting begeleid en gefaciliteerd door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Programma informatieavond
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Na de ontvangst met koffie/thee is er een korte rondgang en een presentatie over het vrijwilligerswerk. Eelco Schurer van het landgoed gaat in op de toekomstplannen en hoe de nieuwe vrijwilligersgroep kan bijdragen aan het behoud van het landgoed. André Kaper van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen.