Rode Kruis reanimatie afdeling Bronckhorst

BRONCKHORST - Het seizoen 2018-2019 gaat voor de Reanimatie afdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis weer beginnen. Dat betekent dat tot volgend jaar juni er ongeveer 275 personen benaderd worden om deel te nemen aan de herhalingslessen.

Dit seizoen krijgt een ieder die in het bestand staat een uitgebreide uitnodiging waarin ook staat hoe de gegevens in het kader van de AVG zijn opgeslagen en hoe er mee wordt gewerkt.
De vaste avonden zijn nog steeds de maandag- en donderdagavond en dat is niet altijd ideaal, maar voor de assistentie van het Rode Kruis, de gastvrouwen en gastheer toch wel de meest geschikte avonden. Sinds begin 2017 is Wim Weijers de vaste instructeur voor de donderdagavond; Alfred Hietkamp verzorgt de maandagavond.

Alle avonden komt de basisreanimatie als eerste aan de orde met als hulpmiddel het gebruik van de AED en naast stabiele zijligging en de handgreep die verstikking moet voorkomen is er veel aandacht voor de theorie over het reanimeren.
Ondanks het serieuze aspect van het reanimeren is er veel ruimte voor vragen en om met elkaar op een prettige manier samen te werken.
Dat de reanimatieactiviteiten worden gewaardeerd, blijkt wel uit het feit hoeveel spaarzegels er in het postvakje bij Jumbo Hollak liggen. Alle spaarders/gevers hartelijk dank daarvoor.

De prijs voor een herhalingsavond is 12,50 euro per persoon. Mede door de aandacht van radio en tv voor het reanimeren, weten steeds weer (jonge) mensen onze gegevens te vinden voor het volgen van de basiscursus reanimatie (2 avonden van 2,5 uur a 31 euro per persoon), waarbij men volledig wordt geïnformeerd over de procedure van melding van een hartfalen bij 112 tot het uitvoeren van alle handelingen door u als leek.

Begin 2018 kon de 1500ste reanimist verwelkomen. Er is nog plaats voor een aantal nieuwe kandidaten voor de basiscursus reanimatie, die dit najaar begint. Aanmelden kan bij Hans Bruin, coördinator reanimatie afdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis, 06-22315754 (tussen 18.30 en 19.30 uur).