Toni Erhard, Dion Otten en rechts Victor Steeman. Foto Henk Teerink

Hamove-leden laten zich van voren zien tijdens IDM races in Assen

HENGELO/ASSEN - Hamove-leden Rob Hartog, Scott Deroue en Victor Steeman kwamen afgelopen weekend in actie tijdens het Duitse IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen. Hartog en Steeman lieten zien de snelheid te hebben voor een overwinning in hun klasse, maar kenden weinig geluk in de races.

Rob Hartog mocht vanaf pole position vertrekken in de IDM Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Hartog vocht in de eerste race met Glenn van Straalen om de overwinning, een duel die gewonnen werd door Hartog. De coureur uit Abbekerk werd echter na de technische controle gediskwalificeerd, omdat zijn motor 400 gram te licht werd bevonden. In de tweede race reed Hartog opnieuw aan de leiding, maar deze keer kwam de World Supersport rijder in de laatste ronde ten val, waardoor Van Straalen met de overwinning aan de haal ging.

Scott Deroue was tijdens het IDM-weekend de tweede rijder van Team Hartog. Deroue komt normaal gesproken uit in de World Supersport 300 klasse en stuurde de 600cc Kawasaki naar een zesde en vijfde plaats in Assen. Victor Steeman kende een hectisch weekend in de IDM Supersport 300 klasse, met onder andere een crash in de tweede race. Steeman was derde geworden in de eerste manche en had in de tweede race geluk dat er na zijn crash een rode vlag kwam. Steeman kon na de herstart de schade beperken door als tweede te finishen. Zijn concurrent Toni Erhard won beide wedstrijden, waardoor Steeman zijn leidende positie in het klassement wel verloor aan de Duitser.
Er was ook goed nieuws voor Steeman en monteur en begeleider Hans Smees, want Steeman mag komend weekend zijn debuut maken in het World Supersport 300 kampioenschap op het circuit van Portimão in Portugal. De coureur uit Lathum mag dan de geblesseerde Koen Meuffels vervangen bij het KTM Fortron Racing Team. De spullen van Steeman worden meegenomen door Team Hartog naar Portugal, een mooie samenwerking tussen de twee Hamove-leden. Steeman mocht tijdens het weekend in Assen gebruik maken van de trailer van Performane Racing Achterhoek.