Houtschijven bestelling

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Zaterdag 15 september kunnen de bestelde schijven dan bij de voormalige boom aan de Kerkstraat tussen 10.00 en 15.00 uur afgehaald worden. Heeft men interesse voor een schijf of schijven dan kan men dit inclusief het aantal en in welke doorsnede men de schijven wil hebben dit tot en met vrijdag nog doorgeven via het e-mailadres vordensbelang@gmail.com. Dan wordt namelijk de bestelling nog gereserveerd. Maar ook belangstellenden die geen schijven hebben besteld kunnen zaterdag langs komen. "We zagen een grote voorraad zodat mensen die ter plekke kunnen kopen. Bij deze dus een unieke kans om eigenaar te worden van een stukje Vordense geschiedenis", zo verklaart Harry Jansen tot slot.


Wethouder Willem Buunk spreekt bij Vordens Ondernemers Café

VORDEN - Donderdag 20 september maart houdt het Vordens Ondernemers Café (VOC) weer een bijeenkomst in Vorden. Wethouder Willem Buunk vertelt over de plannen van het nieuwe college van de gemeente Bronckhorst op het gebied van economische zaken en ondernemen. De aanwezigen kunnen vragen stellen en hun visie op het ondernemersklimaat geven. De locatie voor de bijeenkomst is Grand Café Het Meestershuis in Vorden, aanvang 18:00 uur. Opgeven kan via de website.


vordensondernemerscafe.nl


Oogstfeest op Wientjesvoort Zuid

VORDEN - Appels, peren, wortels en bietjes! Op Natuurcamping Wientjesvoort Zuid wordt zondag 23 september van 10:00 uur tot 18.00 uur het oogstfeest gevierd. Kom appels en andere oogst tot sap laten persen door de rondreizende oogstpers van De Sappers. Kom boven het vuur wildpluksoep of appelcompote maken en nog veel meer! Voor jong en oud. Aanmelden voor De Sappers kan v.a. 75 kg groenten en/of fruit via wientjesvoortzuid@hotmail.com.


Filmavond Vorden

VORDEN - Deze week, donderdag 20 september, is het weer filmavond in Vorden. De kosten zijn 5 euro. Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om GEEN reclame voor de films in de media te maken. Dit is kosten sparend. Wel is het toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen, welke film er vertoond gaat worden. Daar vind u ook het complete overzicht voor dit najaar. De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar op de avond zelf in Het Kulturhus.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Vierakker nog aantrekkelijker maken

VIERAKKER - Een aantal bewoners van Vierakker hebben het idee opgevat om mee te doen met een zogeheten Dorp- en Randproces voor Vierakker. Het doel van zo'n proces is het verbeteren van landschap en natuurwaarden/biodiversiteit in je eigen woonomgeving. Je kunt hierbij denken aan het aanplanten van bomen langs de wegen, het inzaaien van bloemrijke wegbermen, of het aanplanten van hagen en singels op zowel particuliere of openbare percelen. Het proces gaat in samenwerking met de gemeente, maar de plannen, ideeën en initiatieven van de bewoners staan voorop. Een unieke kans om met elkaar Vierakker nog aantrekkelijker te maken dan het al is.Maandag 17 september van 19.30 tot 22.00 uur is er een informatieavond waarvoor alle inwoners van Vierakker van harte uitgenodigd zijn.

Tijdens het eerste deel van de avond zijn er enkele korte presentaties van de gemeente, het Waterschap, stichting Landschapsbeheer Gelderland en een vertegenwoordiger van een al lopend Dorp- en Randproces in de gemeente Bronckhorst. Op die manier krijgt iedereen een goed beeld van wat de mogelijkheden van het Dorp- en Randproces zijn en hoe alles in zijn werk gaat. Daarna gaan we met elkaar aan de slag om ideeën en mogelijkheden te inventariseren die onze eigen leefomgeving groener en aantrekkelijker voor mens en natuur kunnen maken. Locatie: Theetuin Vierakker, IJselweg 13 in Vierakker

Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via mail. Vermeld ook even met hoeveel personen je aanwezig zult zijn.


barbarastapelbroek@hotmail.com


De acht grootste schilders aller tijden

VORDEN - De maandelijkse avond van Vrouwen van Nu afdeling Vorden wordt gehouden op woensdag 9 september vanaf 19.45 uur in De Herberg. De heer Rob van Eck komt vanavond een lezing geven over 'Wereldkunst 8'. Het gaat over de acht grootste schilders aller tijden en de acht belangrijkste musea. De koffie en thee worden verzorgd door de contactgroep van Anneke Brouwer.


vrouwenvannu.nl/vorden