Sandra Vanreys te gast bij Dialect, muziek en proat
Sandra Vanreys te gast bij Dialect, muziek en proat Foto:

Sandra Vanreys te gast bij Dialect, muziek en praot

ZELHEM - In het programma van zondag 16 september is Countryzangeres Sandra Vanreys te gast in de studio van radio Ideaal voor het programma 'Dialect, muziek en proat'. Zij doet haar verhaal in het dialect of ze nooit anders gedaan heeft, terwijl ze haar sporen wereldwijd verdiend heeft met optredens tot in Nashville, de bakermat van de countrymuziek. In oktober viert zij haar 35-jarige zangcarrière met een avondvullend programma met Country-bands en -zangers.

Op haar setlist staat tegenwoordig ook een Nederlandstalig lied en met haar leerling Eric Heutink nam ze onlangs enkele nummers in het Achterhoeks dialect op in de iBeat Recording studio te Zelhem. Naar aanleiding van vragen van haar publiek en van Radio Ideaal heeft Sandra besloten om ook zelf een lied in het Achterhoeks dialect op te nemen. De primeur heeft ze toegezegd aan het dialectprogramma van krijgen Radio Ideaal .

In het programma van aanstaande zondag ook aandacht voor Drenths talent van muzikanten, die meegedaan hebben aan 't Drenths Liedjesfesival. De band 'Aosem' eindigde daar op de tweede plaats en zangeres Lusanne Boes uit de omgeving van Westerbork krijgen hun airplay.

Het Dialectprogramma bij Radio Ideaal is elke zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur te beluisteren op 99,5 FM.