Het hertenkamp in Hengelo. Foto: PR
Het hertenkamp in Hengelo. Foto: PR

Sponsor- en donateursactie van het hertenkamp

HENGELO - In april vindt de sponsor- en donateursactie van het hertenkamp van Hengelo plaats.

Op 6 januari was het twintig jaar geleden dat vrijwilligers het hertenkamp overnamen van de gemeente en Stichting Hertenkamp te Hengelo Gld. werd opgericht. Dankzij de jarenlange bijdragen van sponsoren en donateurs en natuurlijk niet te vergeten de vrijwilligers, vindt de stichting het nog steeds belangrijk om zo'n uniek plekje te behouden voor Hengelo. Ook het bestuur zet zijn beste beentje voor.

Voorjaar
Het voorjaar komt er weer aan, de eerste vogels zingen al weer. Rond Vaderdag worden de eerste hertjes geboren. In de tuin heeft een merelpaartje een nest gebouwd en zij zijn al aan het broeden. Er zijn drie rode beuken op het hertenkamp geplaatst, wanneer deze wat groter worden zal dat een prachtig gezicht zijn.

Plastic is dodelijk
Vrijwilligers en bestuursleden van de stichting willen aan iedereen laten weten dat plastic dodelijk kan zijn voor de herten. "Af en toe vallen er wel eens plastic zakken, die achter het prikkeldraad blijven hangen, in het hertenkamp. Als dat gebeurt wilt u, als het kan, een van de telefoonnummers bellen die in de mededelingenkast staan? Wij kunnen dan deze zakken opruimen, zodat de herten deze niet op kunnen eten. Verder hopen wij dat u ons hertenkamp veel zult bezoeken, daar doen wij het voor."