Bibliotheek zoekt KennisMakers

BRONCKHORST - De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Niet alleen kennis over boeken of literatuur, maar bijvoorbeeld ook hele praktische of technische kennis. Tegelijk biedt de bibliotheek een plaats voor verdieping van die kennis.

In de bibliotheek is echter niet alle kennis in huis: daarom worden KennisMakers gezocht. Wie weet bijvoorbeeld iets over tuinieren in de stad? Of over presenteren? Of over filmklassiekers uit de jaren '50, John F. Kennedy of iets heel anders? Die kan nu samen met de bibliotheek anderen kennis laten maken met zijn of haar kennis. Dit gebeurt op kleine schaal, met een groep belangstellenden aan, of bij een grote tafel in de publieke ruimte. De KennisMaker bepaalt zelf wat en hoe dit te gaan doen en samen met een medewerker van de bibliotheek wordt gekeken hoe dat kan worden georganiseerd. Bijvoorbeeld den eenmalige workshop geven, of een serie kleinschalige lezingen.

Zo wordt met ieders unieke kennis, een bijdrage geleverd aan de maatschappij, door samen met de bibliotheek deze kennis te verspreiden en te verdiepen en tegelijk wordt kennisgemaakt met mensen die in deze kennis geïnteresseerd zijn: echt een KennisMaker.

Wie KennisMaker wil worden en zijn of haar passie graag wil delen met anderen, stuurt een bericht via kennismakers@bibliotheekwestachterhoek.nl of vraagt het een van de medewerkers. Zij nemen contact op om verder te praten.