Repair Café Hengelo

HENGELO - Wereldwijd zijn er nu al 1500 Repair Cafés en één daarvan staat in Hengelo aan de Kerkstraat 15. Dit Repair Café is donderdag 17 mei van 15.00 tot 20.00 uur geopend en dan staan de vrijwilligers klaar om samen de meegebrachte kapotte kleding, spullen of apparaten te maken. Ook voor een praatje met de vrijwilligers en een kopje koffie of thee is iedereen welkom. Tot ziens in het Repair Café.


www.repaircafehengelogld.nl


Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld. nodigt uit

HENGELO - Op eerste pinksterdag, zondag 20 mei gaat de heer Jan Rigterink uit Vorden voor in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld. De viering begint om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat 9. Na de dienst is er, onder het genot van een kop koffie of thee, gelegenheid elkaar te ontmoeten.


Theetuin concert van Jubal

VIERAKKER - Muziekvereniging Jubal geeft zondag 27 mei een tuinconcert bij de Theetuin in Vierakker. Tijdens deze middag zullen er lichte en vrolijke nummers gespeeld worden, waaronder van de Bleus Brothers en Robbie Williams. Bij droog weer spelen ze in het sfeervolle amfitheater en bij slecht weer spelen ze binnen. De blokfluitgroep en het jeugdorkest zal ook optreden. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.


Tiende oecumenische motortoer Raad van Kerken Hengelo

HENGELO - Ook dit jaar wordt op tweede pinksterdag, 21 mei, door de gezamenlijke kerken een oecumenische motortoerrit georganiseerd. Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat dit evenement plaatsvindt en daar zal op gepaste wijze aandacht aan worden besteed.

De rit gaat door het Twentse platteland achter landgoed Twickel en een stukje Duitsland, eerst naar Gramsbergen. Vervolgens via Hardenberg, langs Beerze en Ommen met het zicht op landgoed en kasteel Vilsteren, door de bossen van Dalfsen en over de Holterberg weer naar de Achterhoek. Bijzonder is dat de route voert langs drie motorcircuits: de Varsselring, Tubbergen en de Luttenbergring in Raalte.
Behalve bijzondere oecumenische ontmoetingen en het delen van enthousiasme voor motoren, is het doel om samen te genieten van ritten door de natuur en een passende bestemming. De start is om half tien 's ochtends bij de Willibrorduskerk, Spalstraat 38. Vanaf negen uur is er eerst koffie.
Om mee te doen met deze motortoerrit, als rijder of als passagier, is een berichtje aan Chris Peelen, 0575-462799 of cpeelen@live.nl, Jaap van Gijssel, 0575-464460 of jjvg@dds.nl of Gerry Spekkink, 0575-461146 of spekkink@hetnet.nl voldoende. Kosten bij inschrijving is 12,50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie aan het begin en een lunchpakket. De meeropbrengst komt ten goede aan Puur Natuur van de Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee.


Gezellige middag bij de UVV

HENGELO - De internationale dansgroep Zarazan uit Eerbeek was woensdagmiddag 9 mei te gast bij een gezellige middag van de UVV in Ons Huis in Hengelo. Na de koffie of thee kwamen de dansers met hun kostuums al zwierend de zaal binnen.

De voorzitter van de UVV mevrouw Grady Wentink heette iedereen van harte welkom, en in het bijzonder de dansgroep Zarazan uit Eerbeek. Eerst werd er uitleg gegeven over de kleding die gedragen werd, de dansers droegen kostuums uit de Balkanlanden. Met een elegante dans uit Polen werd de middag begonnen. Uit de Oekraïne, uit Bulgarije, dansen waarin het ritme steeds werd opgevoerd. De bekende Rozenwals ontbrak deze middag ook niet. Een dans uit Israël, de Jacobsladder, het was een genot om naar te kijken. Zwieren op de klanken van een operette medley. Het publiek werd er ook bij betrokken en werd er samen gedanst. De dansers hadden een Stamstok oftewel een Mascotte bij zich, gemaakt van hout van de fluweelboom. Een tamboerijn en bekkens maakten het geheel compleet om de mascotte ook als muziekinstrument te kunnen gebruiken. De naam Zarazan komt uit het Servisch en betekent letterlijk aanstekelijk of besmettelijk, als je eenmaal met deze muziek kennismaakt, laat het je niet meer los.
In de pauze bij de koffie of thee werden ook weer de bekende lootjes verkocht. Na de pauze werd er opgetreden in Mexicaanse kostuums, prachtig om te zien hoe de paren over de dansvloer zwaaiden. Dansen uit Portugal, Spanje en Oostenrijk. Ook werd er nog weer met het publiek gedanst, wat goed beviel.
Tot slot van deze geslaagde mooie middag bedankte Grady Wentink de dansgroep Zarazan voor hun optreden en zij kon namens alle aanwezigen wel zeggen dat zij allemaal genoten hadden. Na de trekking van de loten wenste ze iedereen welthuis en hoopte op een weerzien op de volgende activiteit van de UVV. Dit is een bustocht op vrijdag 15 juni naar het kermismuseum in Hilvarenbeek. Vertrek om 9.00 uur vanaf Ons Huis, terug circa 17.30 uur. Kosten 50 euro per persoon inclusief koffie/thee met gebak, lunch en entree Kermismuseum. Voor opgave, bel 0575-461893 of 0575-461779.