Nieuw seizoen Live@Ideaal

Zelhem - Woensdag 22 augustus begint het nieuwe seizoen bij Live@Ideaal. Het team heeft de afgelopen weken nagedacht over het concept en is daarbij tot de conclusie gekomen, dat het wellicht beter is om het live-optreden van de bands om te bouwen tot één lange set van 45 minuten. Dat levert waarschijnlijk minder problemen op met het doorgeven van het signaal via de sociale media, waardoor de luisteraars/kijkers gemakkelijker kunnen reageren. Ook het terugkijken van het optreden wordt daarmee gemakkelijker. De interviews met de bandleden worden om het optreden heen gebouwd.

Deze week dus nog geen uitzending, maar vanaf volgende week woensdag (22 augustus) wordt het programma als van ouds tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem. In die eerste uitzending is de band 'Call the Riot' te gast. De week erop (29 augustus) kunt u de band 'Hero3s' horen in de uitzending. In de eerste week van september wordt aandacht besteed aan de finalisten van het 'Amphion Open 2018'.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen op de website www.ideaal.org/live een inschrijfformulier invullen of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Gijs van Schoonhoven speelt orgel in Lambertikerk

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op negen achtereenvolgende vrijdagmiddagen spelen bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 17 augustus speelt Gijs van Schoonhoven tussen 15.30 en 16.00 uur. De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis.

Gijs van Schoonhoven studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren ondermeer Bert Matter en Wim Kloppenburg. Hij was tot 2014 hoofdvakdocent orgel aan het Artez Conservatorium. Hij is nu als kerkmusicus verbonden aan de kerk St. Maria Himmelfahrt in Ahaus.

Programma:
Johan Sebastian Bach( 1685-1750) - Praludium in C BWV 547; Johan Sebastian Bach( 1685-1750) - Schmucke dich, o liebe Seele BWV 656; Anton Heiler (1923-1979) - Vater unser im Himmelreich; Samuel Sebastian Wesley (1810-1876) - Air and Gavotte; Johan Sebastian Bach(1685-1750) - Fuge in C BWV 547.


www.lambertikerk.nl