Lezing over Nelson Mandela

HENGELO - In de bibliotheek van Hengelo wordt donderdag 13 september een lezing over Nelson Mandela gehouden, die wordt verzorgd door Trudi Rubingh, projectcoördinator van de Internationale Stichting World Peace Flame. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 in de Bibliotheek van Hengelo.

In Hengelo brandt op 21 september de Vredesvlam één jaar. Deze datum is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Om dit te vieren vinden wereldwijd vredesactiviteiten plaats. De werkgroep van de stichting World Peace Flame (WPF) Bronckhorst wil hier graag aandacht aan besteden.
De World Peace Flame is ontstaan in juli 1999 toen zeven brandende vlammen zijn samengevoegd tot één eeuwige vlam. De vlammen zijn aangestoken door vredestichters op de vijf continenten; luchtmachten van verschillende landen en luchtvaartmaatschappijen hebben de vlammen overgevlogen naar het Verenigd Koninkrijk. Op 31 juli van dat jaar zijn in Bangor, Noord-Wales, de vijf vlammen van de verschillende continenten bij elkaar gebracht en verenigd tot één World Peace Flame, die nu in elk land van de wereld brandt.
De vlam wordt aan elkaar doorgegeven en dagelijks door duizenden mensen aangestoken en opgedragen aan de wereldvrede. De inmiddels beroemd geworden World Peace Flame is een symbool voor eenheid en wereldvrede en geeft inspiratie en hoop aan miljoenen mensen over de hele wereld. "De World Peace Flame verenigt traditionele en moderne c.ulturen door uitdrukking tegeven aan waar beiden naar streven: hoop op vrede".
De entree voor de lezing is gratis. Graag vooraf even aanmelden per mail wpfbronckhorst@gmail.com of telefonisch 0575-467468 of 06-10739471. Meer info www.wpfbronckhorst.nl.