Bennie Jansen is graag onder de mensen

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - Bennie werkt zes dagen in de week en is ook tussen de middag open. "Ik heb hart voor de zaak, maar ik ben heel graag onder de mensen en zij vinden het fijn om met me te praten. Ik wil ook heel graag in Hengelo blijven wonen." Hij krijgt nu al veel reacties op het feit dat de winkel, al 99 jaar een begrip, gaat sluiten. "Iedereen gaat de dorpswinkel wel missen, dat zeggen ze."

Vakantie heeft hij weinig gehad. "Ik heb wel eens een busreis gemaakt, dat zal zeker 25 jaar geleden zijn. Ga regelmatig naar Zeeland, naar mijn dochter, haar man en de kleinzoon." Toch heeft hij zich ook naast zijn vele werkuren al die jaren niet verveeld. "Ik fiets en wandel graag en ga er regelmatig met de auto op uit. Ook mijn veertig jaar oude motorfiets pak ik regelmatig om mee te toeren. Maar ik ben ook een sportieve kijker, want ik zit graag bij de televisie voor voetbal, wielrennen en motorsport. Ik ben geen type voor achter de geraniums."
Op de vraag wat hij het eerst gaat doen als hij volgend jaar de sleutel heeft ingeleverd, is Bennie kort: "Eerst een weekje vakantie vieren in een stacaravan in Renesse. Een weekje heerlijk fietsen en wandelen door de duinen en over het strand."


De Keijkamer in beweging

KEIJENBORG - Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur is er voor iedereen in Dorpshuis de Horst een inloopmorgen, De Keijkamer genoemd met koffie, een praatje en mogelijkheid tot het stellen van vragen op allerlei gebied. Op 23 augustus zal de Keijkamer weer in beweging komen onder leiding van Willy. Die laat de mensen weer oefeningen doen om in beweging te blijven. Het zijn oefeningen die ook thuis heel goed te doen zijn.