Tot winnaar van de optocht werd de  Lankhorsterstraat (voor) met Happy Halloween uitgeroepen. Foto: Paul Harmelink.
Tot winnaar van de optocht werd de Lankhorsterstraat (voor) met Happy Halloween uitgeroepen. Foto: Paul Harmelink.

Volop creativiteit en enthousiasme in optocht Vierakker-Wichmond

WICHMOND – Menig dorp rondom Wichmond-Vierakker zal er jaloers op zijn en kan een voorbeeld nemen aan de creativiteit en het enthousiasme waarmee tientallen inwoners jaarlijks aan de optocht deelnemen. Wichmond en Vierakker tellen gezamenlijk amper iets meer dan duizend inwoners. Maar wat zij laten zien tijdens de optocht, als sluitstuk van het jaarlijkse Oranjefeest Vierakker-Wichmond, mag er zijn. Zondagmiddag trokken tijdens de 53ste editie van de optocht elf prachtige 'praalwagen' door de Bronckhorster kerkdorpen. Het publiek genoot massaal evenals de deelnemers zelf.

Door Jan Hendriksen

Grotendeels hadden de wagenbouwers voor algemene thema's gekozen, die afgeleid waren van onder meer sprookjes en televisieprogramma's. En dat leverde een bonte en kleurrijke stoet aan praalwagens en loopgroepen op. Buurten, vrienden en familie, jong en oud waren de afgelopen maanden en weken flink creatief geweest, met als resultaat mooie en kleurrijke wagens en kostuums. De optocht werd na de presentatie van het nieuwe koningspaar en knuppelkoningin geopend met een kinderoptocht gevolgd door de Lankhorsterstraat (achter) die actueel in had gespeeld op het televisieprogramma De Luizenmoeder. Spookachtig was de creatie van de groep 'Jong Vierakker' met hun spookhuis. Voor hilariteit zorgde de groep De Wogt met 'De Muppet Show'. Natuurlijk ontbraken de figuren Statler en Waldorfz niet. Hoog en droog hadden beide 'opaatjes' een prachtig uitzicht op het publiek.

Groep Vogelzang presenteerde zich interactief met het sprookje van De Gouden Gans van de gebroeders Grimm en groep De Kempe zorgde met De Kameleon voor het nodige jeugdsentiment, waarbij de twee jeugdige schippers Hielke en Sietse bijna als twee druppels water op de echte 'uitvoering' leken. Indruk maakten de 'krachtpatsers' die zich voor en rond de wagen van de groep Heka begaven. Schotland (gemeente Vierakker) vormde het thema en de mannen liepen rond in hun Schotse kilts.

Fleurig en kleurig was de creatie van de Hackforterweg met 'De Fabeltjeskrant 2018 aflevering 1'. Het populaire kinderprogramma dat oorspronkelijk van 1968 tot 1974 en van 1985 tot 1989 werd uitgezonden op de Nederlandse televisie kende ruim 1640 afleveringen. Eind dit jaar wordt er een filmversie gepresenteerd. In de optocht ontbraken natuurlijk niet Meneer De Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer De Raaf en Ed en Willem Bever en alle andere hoofdpersonen. Dansend en zingend zorgden de groep Pierendiek in hun cowboykleding voor de nodige actie rondom de wagen 'Het Wilde Westen'. Origineel was de groep Beeklaan. Als 'De spetters van de Beeklaan' werd er een duik genomen in zwembad 't Beekje. De twee laatste groepen in de optocht maakten de meeste indruk op de jury en het publiek. De jury beoordeelde namelijk de deelname van de Lankhorsterstraat (voor) met 'Happy Halloween' met de hoogste puntenscore gevolgd door 'Vive la France' van de groep Delden die als enige bloemen in hun creatie hadden verwerkt. Het publiek vond deze laatste de mooiste. Delden won namelijk de publieksprijs.

Uitslag Optocht
1. Lankhorsterstraat (voor): Happy Halloween; 2. Delden: Vive la France; 3. Heka: Schotland; 4. Hackforterweg: Fabeltjeskrant 2018 aflevering 1: 5. De Kempe: Kameleon; 6. De Wogt: De Muppet show; 7. Jong Vierakker: Een spookhuis; 8. Vogelzang: De Gouden Gans; 9. Pierdiek: Het Wilden Westen: 10. Beeklaan: De Spetters van de Beeklaan: 11. Lankhorsterstraat (achter): De Luizenmoeder. Publieksprijs: Delden met Vive la France.


Mosselweekend bij Ellens Restaurant

ZELHEM - Ellens organiseert 31 augustus, 1 en 2 september een heerlijk Mosselweekend. Kom tijdens dit culinaire themaweekend heerlijke mosselen eten, we bereiden ze op allerlei verschillende manieren.

Vanaf augustus is het weer mosseltijd! Dat is altijd eindeloos genieten van deze zachte, zilte lekkernij uit de zee. Ellens koks daagden elkaar weer uit en verrassen u met smakelijk culinaire mosselgerechten.
Deze prachtige schelpdieren zijn uitermate geschikt voor perfecte wereldse bereidingen. Laat u verrassen door de spannende smaken die toegevoegd worden aan de heerlijke mosselsmaak.

Speciaal dit weekend is de Mossel-aanschuiftafel. Wat is nu gezelliger dan met een grote groep aan een lange aangeklede tafel te genieten van de overheerlijke parels uit de zee?
Wij serveren hier de Klassieke Mosselen onbeperkt, dat wordt smakelijk genieten dus! Liever met uw eigen gezelschap tafelen en genieten van wereldse mossel bereidingen, reserveer dan een tafel op ons gezellige terras of in ons sfeervolle restaurant. Kijk voor meer informatie op de website.


0314-623253

info@ellensrestaurant.nl

www.ellensrestaurant.nl


D66 vergadert in Zelhem

BRONCKHORST - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt regelmatig openbare fractievergaderingen op wisselende locaties in de gemeente Bronckhorst. Belangstellenden zijn woensdag 5 september vanaf 20.00 uur welkom in het Witte Paard in Zelhem.

Gesproken wordt dan over de komende raadsvergadering en over actuele zaken in Zelhem. Daarnaast kan elke aanwezige ook eigen punten naar voren brengen of een verenigingsbelang bepleiten.
De fractie wil graag met inwoners van Bronckhorst van gedachten wisselen, dus alle inwoners van Zelhem: hartelijk welkom. Gezien de drukke agenda die avond, verzoekt de fractie geïnteresseerde zich aan te melden via w.reesink@bronckhorst.nl.

Foto: PR