Het heeft zijne majesteit de koning behaagd

Vervolg van voorpagina

HENGELO - En de speech van burgemeester Marianne Besselink was nog niet ten einde:

Voor de Hamove maakte en beheert hij de website en breidde deze uit met fotoreportages van de diverse ritten. Hij is baancommissaris bij de jaarlijkse offroad- en wegraces. Hij moderniseerde de financiële administratie, vereenvoudigde de ledenadministratie, zoekt verzekeringen uit en gaat naar FEHAC vergaderingen. Hij is medeorganisator en penningmeester van de internationale Anglo-Dutch die om de vier jaar gedurende één week in Nederland gehouden wordt.

"Fred, jouw vrijwilligerswerk voor de VMC en de Hamove is opgevallen en het is mij een genoegen, ik draai mijn penning om voor de rol als vertegenwoordiger van de koning, om te kunnen melden dat het zijne majesteit de koning heeft gehaagd jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau."

Applaus van alle aanwezigen volgde. Fred Hesselink kreeg de versierselen opgespeld, de bloemen waren voor Janette, die hem altijd steunt in zijn vrijwilligerswerk. Natuurlijk werd hij toegesproken door de voorzitter van Hamove Fred Versteege en de voorzitter van de Rally Commissie Robert Kreunen, die de initiatiefnemer voor deze huldiging, secretaris Lex Biermans bedankte. Met een toegift van doedelzakspeler Peter Ritzen kwam aan het officiële deel van de avond een einde, maar het feest ging nog door.


Bijeenkomst seniorensoos Ons Contact

TOLDIJK – Seniorensoos Ons Contact start de eerste bijeenkomst na de vakantie op woensdag 5 september in Den Bremer. Deze middag neemt Toldijker Bertus Rietberg de aanwezigen mee door de voormalige gemeente Steenderen aan de hand van oude foto's en filmmateriaal. Bertus is bestuurslid van de Historische Vereniging Steenderen. Aanvang 14.30 uur. Toegang 10 euro inclusief koffie en een drankje.