Exposities & Agenda

Galerie Bibliotheek Zelhem
Expositie Achterhoek 3. De derde expositie met het werk van tien Achterhoekse kunstenaars. Naast kleurrijke schilderijen vindt u er machtige beelden en fijne grafiek. Ditmaal met werken van Fieke Jolink, Astrid Vredegoor, Liesbeth Pieterse, Cees Roorda, Anne Pera, Bas Brinkhorst, Femmie den Ouden, Tineke Roorda, Anne van der Vliet en Anneke van der Meer. De expositie is tot 24 maart geopend tijdens de openingstijden van de Zelhemse bibliotheek.

Museum Smedekinck
'Oude serviezen vertellen een verhaal…' Tentoongesteld worden (delen van) serviezen uit de verzameling van de Aaltense Janny Vonhof. Het gaat voornamelijk om Maastrichts aardewerk. De tentoonstelling is de hele winter te bekijken.

De openingstijden van het museum zijn in de periode november t/m maart: iedere donderdag en elke 1e zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur (groepen vanaf 15 personen op afspraak ook op andere dagen en tijden). De entree bedraagt 4 euro (t/m 12 jaar gratis).

Agenda
18 maart: Lentekriebels; Open Zondag in Zelhem, met vele activiteiten en een modeshow met de voorjaarsmode 2018. In en rond het centrum van 12.00 tot 17.00 uur.

19 maart: Avond van 't Nut met diverse natuurfilms. Aanvang: 20.00 uur bij Ellen's Restaurant, Burg. Rijpstrastraat in Zelhem.

20 maart: Winterbijeenkomst Fietsgroep Welzijn Zelhem in de Oranjehof. Aanvang: 14.00 uur. Inl. 06-49135536

24 maart: Musicalconcert Muziekvereniging Pr.Juliana in 'de Brink', Stationsplein in Zelhem. Aanvang 19.30 uur.

25 maart: Concert Muziekvereniging Union in het Muziek Centrum Union, Hummeloseweg in Zelhem. Zaal open: 14.30 uur. Aanvang concert: 15.00 uur.

3 april: Bingo-avond in de Oranjehof . Van 19.30 tot 22.00 uur.


Bingo-avond in 'de Brink'

Zelhem - Zaterdagavond 17 maart verzorgt Stichting de Brink een grote bingo-avond in de theaterzaal ter ondersteuning van de Stichtingskas. Er worden drie rondes bingo gespeeld met drie verschillende kleuren bingokaarten. De drie kaarten kosten 10 euro (incl. balpoint). Extra kaarten kunnen worden bijgekocht. Tussen de rondes door wordt een pauze gehouden, waarin een kopje koffie/thee of een drankje genuttigd kan worden. Na één van de pauzes is er als intermezzo een komische conference door Harmen Stoffels van de Kniepert. De prijzen voor deze avond zijn allemaal beschikbaar gesteld door Zelhemse ondernemers. Hun namen zullen bij de prijsuitreiking genoemd worden. De bingo begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De entree is gratis.


Paasbrodenactie Sweder van Voorst Hummelo en Keppel

HUMMELO EN KEPPEL - Scouting Sweder van Voorst houdt zijn jaarlijkse Paasbrodenactie op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 13.00 uur. De scouts zullen de paasbroden huis aan huis verkopen in de dorpskernen van Hummelo, Keppel, Drempt, Baak en Toldijk.

Omstreeks 9.30 uur verzamelen de scouts zich op verschillende adressen waar ze de laatste informatie krijgen. Vandaar uit trekken ze door de dorpskernen met grote tassen en fietsen waarin de Paasbroden vervoerd zullen worden. De paasbroden kosten dit jaar 4 euro per stuk. Zo is het makkelijker voor de allerjongsten onder de scouts het juiste wisselgeld terug te geven. Gelukkig is er leiding en zijn er vrijwillige ouders om deze jonge verkopers te begeleiden. De Paasbrodenactie wordt traditiegetrouw afgesloten met broodjes knakworst en een gezellig samenzijn, zodat dan de laatste nieuwtjes uitgewisseld kunnen worden. Paasbroden vooruit bestellen is mogelijk via Cecile Willems, mail naar Willems436@zonnet.nl.


www.scoutingsweder.nl


Première Musical De Vrouw in Keijenborg

BRONCKHORST/KEIJENBORG - Bij de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart, ging musical De Vrouw in Dorpshuis de Horst te Keijenborg in première. Irene van der Aart begeleidde de speelsters bij het vervullen van hun rol. De organisatie was in handen van de Werkgroep Vrouwendag Bronckhorst.

De avond werd geopend door burgemeester Marianne Besselink. Zij vertelde over de geschiedenis van Vrouwendag. "Ik dacht dat mijn oma en moeder het al wel geregeld hadden, maar dat is dus niet zo." De burgemeester zorgt ervoor dat ze altijd met het eten 's avonds thuis is. Daarna stond Irene van der Aart voor de taak als gespreksleider bij de vrouwelijke politici van de gemeente Bronckhorst. Zij moesten een aantal vragen bespreken, waarin vrouwen de hoofdrol spelen, waaronder: 'Is Bronckhorst vrouwvriendelijk?' Na de pauze werd onder de inspirerende leiding van Irene van der Aart een musical geïmproviseerd waarbij alle ingrediënten zoals liefde, dood, drama, dromen, zang en (disco)dans aan bod kwamen. Drie willekeurige vrouwen uit de zaal deden met haar mee en brachten in een half uur een musical ten tonele tot grote hilariteit van de honderd vrouwen in de zaal. Uiteraard keerde alles ten goede.