Bas Klein Haneveld derde in de E1. Foto: Henk Teerink
Bas Klein Haneveld derde in de E1. Foto: Henk Teerink

ONK enduro Holten met succes V.A.M.C. rijders

VORDEN - De jaarlijkse conditieslag van de tweede ONK enduro in Holten van motorclub M.A.C. de Holterberg zit er weer op. Drie mooie en lange proeven eisten wel hun tol. Van de 295 deelnemers die de eerste proef reden, waren dat er nog 235 in de voor hen geldende laatste proef. Dat kwam natuurlijk ook door een paar pechgevallen en diskwalificaties maar ook door het buitje van afgelopen vrijdagnacht. Hans Vogels en Thierry Pittens zaten nog binnen twee seconden van elkaar totdat Hans in proef 7 de versnellingspook om het voortandwiel vouwde. Zo werd Thierry Pittens de King van Holten.

Vele podiumplaatsen en een aantal overwinningen waren er weggelegd voor V.A.M.C de Graafschaprijders deelnemers. Helaas moesten Niels Beck en Sjoerd Eskes zich afmelden door blessures. De motorclub uit Vorden heeft een lange traditie in het enduro kampioenschap. Telkens komt de club weer met nieuwe leden aan de start.
In de E1 ging de winst naar Thierry Pittens. Bas Klein Haneveld, Jan Willem Arendsen en Thijs Bulten uitkomend voor de club uit Vorden werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Bas Klein Haneveld deed bijna het onmogelijke. Hij brak vier weken geleden z'n sleutelbeen en werd drie en halve week geleden geopereerd. Klein Haneveld had in het begin weinig vertrouwen, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het beter en voelde hij geen pijn. Dat resulteerde in een prachtige derde plaats. Bas was hiermee zeer tevreden en had dit totaal niet verwacht zo liet hij weten. Wesley Pittens pakte de winst in de E2 categorie en Ceriel Klein Kromhof en Hans Vogels werden tweede en derde.

Pechgevallen, diskwalificaties en een regenbui zorgen voor veel uitval

Winst was er voor V.A.M.C lid Robin Nijkamp in de klasse E3. Alex van den Broek werd eerste in de EV40 klasse en Peter van der Sluis en Peter Bergsma uit Hummelo werden tweede en derde. Luuk Oud was de sterkste rijder in de categorie N1. De Vordenaren Bjorn Wisman en Bram Bulten werden zesde en veertiende. Ronald van Amersfoort was de snelste rijder in de N2 en de overwinning in de N3 ging naar Nick Buitenhuis. Winand Jansen eindigde als 22ste achter in het veld, maar reed hem wel uit en dat konden een aantal andere leden van de Vordense motorclub niet zeggen.

Bart Oosting, Heinze Mokkink en Peter Berenschot vielen allen uit in de N3. Maurice van der Berg werd keurig twaalfde in de klasse NV40 en de winst ging naar Rob Lauwers. Marten Zilvold deed het boven verwachting goed in de NV50 en werd dertiende. Arjan van der Veld won bij de NV50. V.A.M.C. rijders Arendsen, Vogels, Nijkamp en van den Broek gingen aan de haal met de winst voor clubteams. Zij staan nu ook bovenaan in het kampioenschap.