Natuurfilms bij 't Nut

ZELHEM - In de komende ledenbijeenkomst van 't Nut-Zelhem worden de aanwezigen getrakteerd op enkele natuurfilms, onder andere gemaakt in de Achterhoekse omgeving. Ze zijn gemaakt door Ben Tragter, een bevlogen amateur filmmaker uit Borculo. De voorstelling begint met de Lebbenbrugge met een rijk verleden en klaargemaakt voor de toekomst. Deze film is gemaakt i.v.m. de verbouwing en vergroting van de houten opslagschuur tot ontvangstcentrum. Vooraf wordt een resumé gegeven van de rijke geschiedenis van dit pand.

Daarna volgt een film over de Gelderse IJssel, een rivier met veel gezichten. Dit is een documentaire over de geschiedenis, over de Hanzesteden en de natuur en het landschap van de IJssel. De film volgt de IJssel met grote sprongen vanuit Zwitserland tot in Nederland en dan van Westervoort tot aan de monding in het Ketelmeer met enige uitleg wat er allemaal te zien is als je de IJssel volgt. Onderweg worden de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer en Kampen aangedaan.
Tenslotte een film over de 'natuurbeleving van Hendrik ten Elsen', zakenman in köttelpeerkes. Hij is kweker van hoogstambomen van oude fruitrassen en heeft zo zijn eigen kijk op de omgeving. Ben Tragter is voorzitter van de videoclub Berkelland met zo'n 20 leden uit Borculo en omstreken. De doelstelling van de club is voor iedereen, die belangstelling heeft, het maken van films steun te bieden onder het motto 'hoe verbeter ik mijn films?'. Deze kleurrijke lezing is toegankelijk voor iedereen en vindt plaats op 19 maart om 20.00 uur in Ellens restaurant (zaal is open om 19.30 uur). Toegang is gratis voor leden van 't Nut en voor anderen voor 4 euro inclusief koffie.