De leerlingen hebben samen met de ouderen een hele leuke ochtend gehad. Foto: Anouk Nijsen-Salemink
De leerlingen hebben samen met de ouderen een hele leuke ochtend gehad. Foto: Anouk Nijsen-Salemink Foto:

Creatieve ochtend in Hyndendael

HUMMELO - Eind januari hebben de kinderen uit groep 8 van de Woordhof een prijs gewonnen met 'Groep 8 aan de macht' van de gemeente Bronckhorst. Ze moesten hier een raadsvoorstel voor schrijven. Dit raadsvoorstel hebben ze in het gemeentehuis gepresenteerd. Het plan was om een creatieve middag met ouderen te organiseren bij Hyndendeal.

Woensdag 6 juni is het plan uitgevoerd. De leerlingen hebben samen met de ouderen een hele leuke ochtend gehad waar ze verschillende activiteiten deden, zoals bingo, stoeldansen, tekenen en spelletjes.

Nadat de ouderen na de spelletjes even konden uitrusten is er nog een lunch gemaakt en deze lunch samen opgegeten. Alles was door de kinderen zelf geregeld. Het was een super leuke ochtend en de kinderen hebben erg genoten.


Haringparty bij Villa Ruimzicht voor 'goed doel'

DOETINCHEM - De traditionele 'De Graafschap Haringparty' wordt dit jaar gehouden op donderdag 21 juni bij Villa Ruimzicht in Doetinchem. Tijdens het evenement wordt een Achterhoeks 'goed doel' in het zonnetje gezet.

De Graafschap Haringparty 2018 is een initiatief van Betaald Voetbal De Graafschap BV. Tijdens de Haringparty wordt de Cor Huntelaar Ring 2018 uitgereikt. De ring (en een bijbehorend geldbedrag) gaat voor het elfde jaar naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk opvallend verdienstelijk maakt in de Achterhoek en Liemers.

De CH-ring is ingesteld ter nagedachtenis aan De Graafschapper Cor Huntelaar en werd eerder uitgereikt aan onder meer Kanjers voor Kanjers, Bergh in het Zadel, Spindo Doetinchem, Sravana, Inloophuis Oude IJssel en Manege Zandewierde.

Op 21 juni maakt de jury bekend wie dit jaar de onderscheiding ontvangt. De jury bestaat uit Dirk Jan Huntelaar, Huub Kerkhoffs en Willem Marks.
Deelnemers aan De Graafschap Haringparty kunnen na een donatie meedoen aan de verloting van een vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst is bestemd voor het goede doel dat de CH-ring 2018 in de wacht sleept.