Camerata Trajectina, te zien in Huis Bergh. Foto: PR
Camerata Trajectina, te zien in Huis Bergh. Foto: PR Foto:

Concert rond liedboek Bredero in Huis Bergh

'S-HEERENBERG - Camerata Trajectina is dé pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot en met de Gouden Eeuw. Van 7 tot en met 16 april presenteert het ensemble een concerttournee rondom Gerbrand Adriaenszoon Bredero, die vierhonderd jaar geleden overleed: Van grachtengordel tot platteland. Daarbij wordt ook 's-Heerenberg aangedaan.

In 1618 stierf Bredero op 33-jarige leeftijd, na een kort maar uiterst productief leven. Zijn Boertigh, Amoureus en Aendachtigh Groot Lied-boek uit 1622 wordt gezien als een van de belangrijkste bundels van de Gouden Eeuw. Feesten, vechtpartijen en vrijages: het hele leven komt aan bod in dit licht theatraal aangeklede concert. De liederen worden afgewisseld met instrumentale improvisaties en variaties op de melodieën die Bredero heeft gebruikt.

De concerten vinden plaats in het kader van het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek. Insteek is muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Het concert in 's-Heerenberg is op zaterdag 7 april. De aanvang is 20.00 uur. Locatie is Huis Bergh, Hof van Bergh 8.