Kinderen vermaken zich opperbest in 't Spölhuukske. Foto: Marlous Velthausz
Kinderen vermaken zich opperbest in 't Spölhuukske. Foto: Marlous Velthausz Foto:

Speel-o-theek 't Spölhuukske viert dertigjarig jubileum

's-HEERENBERG – Speel-o-theek 't Spölhuukske in 's-Heerenberg aan de Oudste Poortstraat 24a, bestaat 31 maart precies dertig jaar. Dit jubileum willen ze samen met de vrijwilligers, alle leden en hun vriendjes en vriendinnetjes vieren. Daarom wordt er op woensdag 4 april van 14.00 tot 15.30 uur een groot feest gegeven voor alle kinderen uit gemeente Montferland. Die dag zijn veel activiteiten gepland voor de kinderen. Er komt een ballonnenclown, poffertjes worden gebakken én er ligt voor elk kind een verrassing klaar.

Door Marlous Velthausz

De Speel-o-theek wordt al dertig jaar volledig draaiende gehouden door een enthousiaste groep vrijwilligers en is ooit ontstaan door de inzet van enkele moeders die een ontmoetingsplek zochten. Zo zijn er nog steeds twee dames, Margot van der Louw en Hanny Seggelinck, die vanaf de oprichting nog actief zijn bij de speel-o-theek. Speelgoed lenen bij de Speel-o-theek is niet alleen voor gezinnen, maar ook voor oppasouders en opa's en oma's. Ze hebben een ruim assortiment aan speelgoed voor kinderen in alle leeftijden.
Speel-o-theek 't Spölhuukske is gevestigd naast de bibliotheek en is nog steeds een ontmoetingsplek, de koffie en thee staat er altijd klaar en voor de kinderen is er limonade.
Elke week zijn vrijwilligers aanwezig om speelgoed uit te lenen. De openingstijden zijn op dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur, woensdag van 14.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie is men tijdens de openingstijden van harte welkom.