Traditionele 'wedstrijdpremie' bij 35ste Kilderse Paasloop

KILDER - Op tweede paasdag vindt voor de 35ste keer de Paasloop in en rond Kilder plaats. De organisatie hoopt opnieuw enkele nationale toppers te mogen verwelkomen. "De winnaar van vorig jaar, Frank Futselaar, werd later Nederlands kampioen op de 10 kilometer", aldus Theo Bleumer. "En natuurlijk verwachten wij ook de broers Awal Amman van Atletiekvereniging Argos weer aan de start te begroeten."

Door Jeroen van der Vos

De voorinschrijving van deze traditionele recreatieve wedstrijd is ondertussen geopend via de website www.paasloopkilder.nl. Uiteraard is inschrijving op de dag zelf ook mogelijk, vanaf 8.45 uur tot vijftien minuten voor aanvang van de betreffende loop.
Dat de organisatie de Olympische gedachte 'Meedoen is belangrijker dan winnen' hoog in het vaandel heeft staan, blijkt uit de ludieke herinnering aan de deelname in de vorm van paaseieren. Bleumer: "Het wordt door de deelnemers altijd op prijs gesteld. En voor zover ons bekend is, zijn wij de enige (paas)loop met een dergelijke attentie."
De eerste loop begint om half tien voor de junioren tot en met 14 jaar. Het startpunt, zoals altijd, is het Kelrehuus, gelegen naast Sportpark De Tol, Zuiderstraat 12A in Kilder. Kleedruimtes met toilet en douchegelegenheid zijn er dan ook volop. Ook hoeven de deelnemers en andere belangstellenden zich geen zorgen te maken over parkeergelegenheid.
"Natuurlijk hebben wij geprobeerd om alles weer perfect te organiseren. Maar om helemaal zeker te zijn, is er ook dit jaar weer het voorafje georganiseerd in de vorm van een parcoursverkenning. Deze is op zondag 25 maart gelopen vanaf het officiële startpunt", vertelt Bleumer. "Zoals verwacht zijn er geen problemen naar boven gekomen. Nu moet alleen het weer nog meezitten…"