Cyril Seesing. Foto: PR
Cyril Seesing. Foto: PR Foto:

Interieurtips bij Vrouwen van Nu

ZEDDAM - Vrouwen van Nu, afdeling Zeddam houdt op dinsdag 17 april een bijeenkomst in Het Gildegebouw in Zeddam. Daar houdt mevrouw E. Vegter een presentatie over Interieur & Styling. Vrouwen die belangstelling hebben zijn van harte welkom. De begintijd is 19.45 uur.


Dokter Seesing gaat met pensioen

DIDAM - Na ruim 31 jaar huisarts te zijn geweest, waarvan 28 jaar in samenwerking met collega Negenborn, zal Dr. Cyril Seesing, werkzaam in het Gezondheidscentrum Didam, per 1 mei zijn praktijk neerleggen.

Op vrijdag 20 april is er gelegenheid om persoonlijk afscheid van elkaar te nemen. Alle patiënten zijn van harte welkom in het Gezondheidscentrum Didam, Panhuis 52, tijdens een receptie van 16.00 tot 18.00 uur. men kan dan tevens kennismaken met mevrouw L. E. Seesing, zijn opvolger.


Concert met het Maarschalkerweerdorgel

's-HEERENBERG - Voor de vijfde maal is er een concert op het Maarschalkerweerdorgel van de Sint-Pancratiuskerk, 's-Heerenberg te beluisteren. Op zondag 8 april begint het programma om 16.00 en het duurt tot 17.15 uur. De toegang is gratis.

Het is een concert met Gonny van der Maten, op orgel en – evenals vorig voorjaar – met medewerking van projectkoor Musica Montana onder leiding van Ben Simmes.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het prachtige orgel van Maarschalkerweerd in de Sint-Pancratiuskerk in concertvorm te beluisteren. De toegang is opnieuw gratis, maar ter bestrijding van de kosten wordt na afloop om een vrije gift gevraagd.

Gonny van der Maten is organist van de Oude Kerk in Soest en gelauwerd concert-organist. Zij speelt een aantal orgelwerken solo en begeleidt enkele prachtige koorwerken uit de rijke Engelse traditie, uitgevoerd door Musica Montana. Dirigent Ben Simmes is docent aan de Muziekschool Oost-Gelderland en dirigent van onder andere Berghs Vocaal.
Op het programma staan werken van onder anderen de componisten Benjamin Britten, Edward Elgar, Charles Hubert Parry, Henry Purcell, John Rutter, Ralph Vaughan Williams en Charles Wood.

Locatieraad van de Emmaus-Pancratius geloofsgemeenschap, de gemeente Montferland en de stichtingen Montferland Cultuurfonds en SCALA tekenen voor de organisatie en ondersteuning van het muzikale festijn in de 's-Heerenbergse kerk.


www.scaladoetinchem.nl

Het vijfde concert op het Maarschalkerweerdorgel in de Pancratiuskerk. Foto: Ed te Pas