Dansavond senioren

DIDAM - Op maandag 9 april vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor alle Senioren die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

Deze dans/contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw-Dijk. De avond begint om 19.00 en eindigt om 22.30 uur. Het orkest Freeline verzorgt de muzikale omlijsting met muziek en zang. In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is dus volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het bestuur nodigt alle senioren uit. Voor meer info: Annie Clappers, tel. 0316-224378 of Henk Boerstal, tel. 0316-223885.


Slagwerk-project 'Waar slaat dat op'

's-HEERENBERG - Bovenbouwleerlingen uit uit groep 6, 7 en 8 van 8 Montferlandse basisscholen bezochten donderdag 22 en vrijdag 23 maart bezochten de slagwerkvoorstelling 'waar slaat dat op' van het Gelders Orkest in het Barghse Huus. Voorafgaand aan de voorstelling kregen de leerlingen een slagwerkworkshop op school, waarbij ze zelf aan de slag mochten met onder meer body percussie, trommelen en rappen. Tijdens de voorstelling keken en luisterden ze vooral naar het spectaculaire spel van de drie slagwerkers, maar ze mochten zelf ook nog even in actie komen. Zo had elke klas een eigen rap gemaakt. 16 april zijn de groepen 3, 4 en 5 aan de beurt met de voorstelling 'Peter, Roodkapje en de wolf' van het Gelders Orkest in Het Musiater.