Scene uit Heartstone. Foto: PR
Scene uit Heartstone. Foto: PR Foto:

Vriendschap in de lange IJslandse zomer

'S-HEERENBERG - Dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren ... Een aangrijpende coming-of-age over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Dat is de film Heartstone, te zien in Barghse Huus.

Thor en Kristjan zijn twee onafscheidelijke vrienden in een afgelegen IJslands vissersdorp. Hoe mooi het ruige landschap daar ook is, toch slaat de verveling tijdens de lange zomermaanden vaak toe. Ze vissen een beetje, hangen rond op de autosloop en kijken naar sexy beeldkaartjes, zoals pubers dat met elkaar doen. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze veel met elkaar optrekken. Ook al is Kristjan een kop groter dan Thor en begint hij al echt op een man te lijken, toch is het Thor die het meest aan meisjes denkt en gek is op Beta. Om geen spelbreker te zijn maakt Kristjan werk van Beta's vriendin Hanna. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk.

Info
Dinsdag 3 april om 13.30 en 20.00 uur draait Heartstone in filmhuis Barghse Huus. Kaarten kosten 6,50 euro en zijn te bestellen op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, via telefoonnummer 0316-223520 of via de website.


www.iedereenwelcom.nl