Silvolde-trainer Dennis van Beukering gedreven langs de lijn. Foto: Iris Epping/Spcl.Silvolde
Silvolde-trainer Dennis van Beukering gedreven langs de lijn. Foto: Iris Epping/Spcl.Silvolde Foto:

Silvolde klaar voor cruciaal duel in titelrace

Zaterdagmiddag ontvangt Spcl. Silvolde koploper SJC

Door John van der Kamp

SILVOLDE – In de slotminuut sleepte Spcl. Silvolde afgelopen zondag in Assen tegen Achilles 1894 nog een punt uit het vuur. Als de wedstrijd nog een minuut of tien langer had geduurd, had er waarschijnlijk nog meer ingezeten voor het team van trainer Dennis van Beukering. Men was met het gelijkspel na de 2-0 achterstand wel enigszins tevreden en hoopt aanstaande zaterdagmiddag, wanneer koploper SJC uit Noordwijk op bezoek komt, de eerste slag te slaan in de race voor de top drie in de landelijke hoofdklasse. Ondanks de achterstand in punten, kan Silvolde bij winst het heft in eigen handen nemen en de lat nog hoger leggen. Een kampioenschap, dus rechtstreekse promotie, behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Na de wedstrijd tegen SJC volgen van de resterende tien duels zes thuiswedstrijden.

"Gelukkig had ik afgelopen zondag Ischa Krosse er weer bij. En met Wouter Ebbers, Mike van Aken en Pim Olthuis had ik weer een redelijk compleet team. Ik vond ons goed beginnen aan de wedstrijd, wel in het begin slordig met de eindpass, maar we kregen een aantal goede kansen om te scoren. Achilles was alleen maar aan het counteren, zij speelden met tien man op eigen helft. Via een counter kregen we ook de 1-0 om de oren, door een penalty gingen we met 'n 1-0 achterstand de rust in", vertelt de Silvolde-trainer, die de rust gebruikte om een paar omzettingen te doen. "In de rust heb ik met de jongens doorgenomen wat de scenario's kunnen zijn, dan anticiperen we daarop en direct in de tweede helft hebben we geprobeerd iets meer druk te zetten. Maar we kwamen er ook niet door en door een countermomentje kwamen we met 2-0 achter. Uiteindelijk hebben we de mouwen opgestroopt en gewoon alles of niets gespeeld. Met drie aanvallers, Jaël Krosse, Evert Römer en Wout Blasman, en vervolgens een viermansmiddenveld eronder en dat ding erin gepompt en zo hebben we wat geforceerd", vervolgt Van Beukering, die met zijn ploeg via treffers van Jaël Krosse (penalty) en Wout Blasman in de slotfase op een terechte 2-2 kwam te staan. Als de leidsman nauwkeuriger was geweest met het toepassen van de extra tijd, had er wellicht een overwinning ingezeten voor Silvolde. "Er werd heel weinig blessuretijd bijgetrokken, er had minimaal vijf tot tien minuten bij gemoeten. Zij hadden een hele goede spits, die raakte geblesseerd en viel uit, dat duurde nogal lang. We waren continu aan het drukken, het was wachten op de 3-2".

Zaterdagmiddag is er de belangrijke thuiswedstrijd voor Spcl. Silvolde tegen koploper SJC. De heenwedstrijd werd nipt met 4-3 verloren. "Het was een open wedstrijd tegen SJC. Eerst met 1-0 achter. In de 2e helft kwamen we met 3-1 voor en in blessuretijd verloren we alsnog met 4-3. Voetballend waren zij beter dan ons in die wedstrijd. Wij kwamen in een fase voor te staan, toen we een beetje ingezakt speelden. Zij spelen wat volwassener. Wij moeten het hebben van het collectief, daar zijn wij sterk in", aldus Van Beukering. Door de Achterhoek Cup-wedstrijd, eerder deze week tegen Longa`30, staat er voor aanstaande donderdag een rustige hersteltraining op het programma. "Zaterdag is de volgende wedstrijd. Ondanks een paar competitiewedstrijden die we nu in het nieuwe jaar gehad hebben zijn we wel continu bezig geweest. We staan er goed op."
Hoe koploper SJC zich op gaat stellen voor de confrontatie tegen de nummer vijf van de ranglijst, daar heeft Van Beukering wel een idee bij. "Ik denk dat zij tevreden zijn met één punt. Dan komen wij niet dichterbij en dan hebben zij wel een directe concurrent uitgeschakeld. Wij moeten gewoon voor onze kansen gaan. Wij kijken naar onszelf. Iedereen is er zaterdag bij, ook Bram van Dooren. Alleen Rick Bouwmeister is nog geschorst en ik verwacht dat ik Lucas ter Maat erbij zal hebben."

'Ik denk dat zij tevreden zijn met één punt'

Sinds het kampioenschap in de vierde klasse, seizoen 2005-2006, wist Silvolde alleen via nacompetities promotie te verwezenlijken. Bij winst aankomende zaterdag tegen SJC en gezien het programma dat Silvolde te wachten staat, behoort een kampioenschap in de landelijke hoofdklasse ook tot de mogelijkheden. "Het zou mooi zijn als we het ook op die manier kunnen gaan doen", vertelt de goedlachse trainer.

De aftrap op Sportpark De Munsterman tussen Sportclub Silvolde en SJC Noordwijk is aanstaande zaterdag om 16.00 uur.