The Whispering Tree in de Snor. Foto: PR
The Whispering Tree in de Snor. Foto: PR Foto:

Bergh's Vocaal actief

MONTFERLAND - Kamerkoor Bergh's Vocaal werkt zaterdag 21 april vanaf 20.00 uur mee aan het Memorial Concert door het Symfonisch Blaasorkest uit Gaanderen onder leiding van Joop Boerstoel. Dat doet het koor samen met het Gaanderens Mannenkoor en het Gemengd Koor van de St. Martinusparochie uit Gaanderen. Alle meewerkende koren staan ponder leiding van dirigent Ben Simmes. Als solisten treden op de sopranen Ellen Pieterse, Marjo Harmsen en Ans Weide, alsmede de tenor Hans Vriezen. Het concert vindt plaats in de Nederlands Gereformeerde Kerk (voorheen H. Geest Kerk), Bilderdijkstraat 3 te Doetinchem. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.SBOGGaanderen.nl.

Bergh's Vocaal is een klein gemengd koor, bestaande uit zeven sopranen, zeven alten, vier tenoren en vier bassen. Plezier in zingen en streven naar een goed niveau is het uitgangspunt. Het accent ligt op vier- tot zesstemmige koorwerken. Soms a capella, vaak begeleid op piano door dirigent Ben Simmes. Het repertoire varieert van klassiek tot modern/pop. Het koor heeft plaats voor twee tenoren en drie bassen. Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 18.45 tot 20.15 uur in de Muziekschool Oost-Gelderland, Plantsoensingel Zuid 36 in 's-Heerenberg.

Koningsdag 27 april staat Bergh's Vocaal op het Stadsplein in 's-Heerenberg met een tweedehands spullenkraam, om de kas te spekken en natuurlijk voor een praatje met bezoekers.
Zondagmiddag 26 augustus neemt Bergh's Vocaal deel aan het korenfestival in de St. Pancratiuskerk te 's Heerenberg, tijdens het Mechteld ten Ham-weekeinde, een najaarsconcert staat gepland op 4 november.

Iedereen is welkom om een op een repetitie aan te schuiven om de sfeer te proeven. Eventueel kan men van te voren contact opnemen met het secretariaat, Ria Hendricksen: 0314-651576 of 06-18297763.


www.berghsvocaal.nl


36ste 'Zo zijn onze manieren'

ZEDDAM - De eerstvolgende - 36ste - themabijeenkomst 'Zo zijn onze manieren' vindt plaats op woensdag 18 april in het Imminkhuis aan de Bovendorpsstraat 8 te Zeddam, de aanvang is om 20.00 uur.

Tijdens de thema-avond van 21 februari werd er uitvoerig gediscussieerd over het onderwerp Bidden. De oecumenische werkgroep 'Twee kerken -- Eén taak' nodigt van harte uit namens Pastor Ben Aarsen om mee te praten over en luisteren naar de kerkelijke rituelen en gebruiken. Ds. Frans Gijzel heeft op 21 februari wegens emeritaat afscheid genomen van de oecumenische gespreksgroep. De avond staat wederom in het teken van Bidden. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Maarten van der Wolf, tel. 06-22245871.


The Whispering Tree naar 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Op woensdag 25 april komt het jonge Frans-Amerikaanse duo The Whispering Tree naar 's-Heerenberg en zij geven een concert in de foyer van Grandcafé De Snor. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree vijftien euro. De opbrengst van het concert gaat naar Bergh in het Zadel.

Dit duo, dat bestaat uit singer-songwriter Eleanor Kleiner en multi-instrumentalist Elie Brangbour, leerde elkaar kennen op de muziekschool in Londen. Tegenwoordig is hun thuisbasis New York.

Hun muziek valt - gelukkig - niet in een hokje te plaatsen en combineert melancholische klanken uit de folkmuziek met bluegrass, met gypsy jazz en zachtmoedige rockmuziek. Daar komt bij dat een concert, vanwege Eleanors eigen composities, een geheel eigen sfeer en stijl heeft. Door haar prachtige stem én de smaakvolle tweede stem en begeleiding door Elie laat een concert door The Whispering Tree ongetwijfeld een onuitwisbare herinnering achter. Binnenkort komt hun vierde cd uit.

Kaarten reserveren kan bij Agnes Verschuur, e-mail akkie.v@hotmail.com of via tel. 06-20773469.


Sam's Kledingactie op veel
plekken in Montferland

MONTFERLAND - De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood op diverse plaatsen in Montferland.

In Stokkum kan gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij de R.K. Pastorie H. Suibertus, Pastoor van Sonsbeeckstraat 24, van 10 tot en met 14 april. In 's-Heerenberg wordt ingezameld bij de R.K.H. Pancratiuskerk, Hofstraat 4, op 13 april van 09.00 tot 16.00 uur en op 14 april van 09.00 tot 11.00 uur. In Azewijn is de inzameling op 14 april, van 09.00 tot 12.00 uur in het portaal van de R.K. Mattheuskerk, Mattheusplein 2. In Zeddam is de inzameling bij de Pastorie van de Oswalduskerk, Bovendorpsstraat 3, op 14 april van 09.30 tot 11.30 uur. In Kilder kan gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij mevrouw Strikkeling aan de Hoofdstraat 12, op 13 april van 09.00 tot 19.00 uur en op 14 april van 09.00 tot 10.30 uur.