Darkest Hour, met Gary Oldman als Winston Churchill, draait in Filmhuis Didam. Foto: Focus Features
Darkest Hour, met Gary Oldman als Winston Churchill, draait in Filmhuis Didam. Foto: Focus Features Foto:

Darkest Hour in Filmhuis Didam

DIDAM - In Filmhuis Didam draait op vrijdag 13 en maandag 16 april vanaf 20.00 uur de filf 'Darkes Hour' met Oscar-winnaar Gary Oldman als Winston Churchill.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 te Didam. De entree kost zeven euro, voor Vriend Van vijf euro. Reserveren: via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.
De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.


Nieuwe gezichten bij Canto Classico

DOETINCHEM - Muziekschool Oost-Gelderland presenteert vrijdag 20 april vanaf 20.15 uur in de Driekoningenkapel aan de Gasthuisstraat 2 in Doetinchem voor de tweede keer dit jaar Canto Classico nieuwe stijl. Met dit keer, naast enkele bekende zangers, ook nieuwe, nog niet eerder gehoorde, zangers.

Het repertoire is zeer uiteenlopend; van 'oude' muziek tot musical. De toegang is gratis, na afloop vrije gift. Canto Classico nieuwe stijl, is een open podium voor klassiek geschoolde zangers en zangeressen die graag willen zingen voor publiek. Het is een avondvullend programma. Tijdens de pauze – waarbij koffie en thee wordt geschonken – en na afloop is er voor het publiek gelegenheid om de uitvoerenden te ontmoeten.

Zangdocent en coördinator van Canto Classico Anna Marie Krijgsman vertelt: "De ervaring van het afgelopen jaar leert dat zangers en zangeressen niet alleen solo, maar steeds vaker ook duetten, kwartetten en terzetten ten gehore brengen." Hans Erik Dijkstra, onder meer pianodocent aan Muziekschool Oost-Gelderland, zorgt voor professionele pianobegeleiding.

Tot en met een dag van tevoren is het voor zangers en zangeressen nog mogelijk zich aan te melden via annakrijgsman@planet.nl.