Nederlands kampioen verbreekt parcoursrecord Paasloop

KILDER - De Nederlands kampioen op de 10 kilometer, Frank Futselaar uit Arnhem, bleek op tijdens de Paasloop in Kilder opnieuw te sterk voor de Doesburgse Yahala Awal Aman. Waar de strijd in 2017 op de tien kilometer werd beslecht – ook met een nieuw parcoursrecord -, werd nu gestreden op de 5,2 kilometer.

Door Jeroen van der Vos

Zelfs vanuit Amsterdam, Groningen en Xanten (Duitsland) waren atleten afgereisd naar Kilder voor de traditionele Paasloop, ondanks de temperatuur van krap 10 graden en zo nu en dan wat miezerige druppels. Om half tien begonnen de eerste atleten, de jeugd van 10 tot en met 14 jaar, aan de eerste afstand. Even voor elf uur startten de jongste deelnemers met hun rondes over het terrein van SV Kilder. Waar bij sommige lopertjes het plezier voorop stond, beten anderen zich echt vast in de wedstrijd.
Het toegestroomde publiek moedigde elke loper aan. De meeste aandacht ging uiteindelijk toch naar de finish van de senioren heren met de herhaling van de strijd van 2017. Met een verschil van 15 seconden op de meet sleepte Futselaar in een tijd van 16.42 de overwinning binnen.
De organisatie is zeer trots op het meedoen van een nationale topper. "Door de aanwezigheid van grotere namen trekt onze loop de aandacht. Zowel voor Kilder als onze gemeente elk jaar weer een opsteker", aldus Theo Bleumer. Hij benadrukt daarbij dat ook dit jaar de sponsors en zeker de vrijwilligers weer alle lof toekomt: "Zonder hun tomeloze inzet kan dit prachtige evenement niet plaatsvinden."
De voorbereidingen voor de volgende editie zijn begonnen en de voorinschrijving is ook al geopend. Groot voordeel is, dat Pasen volgend jaar drie weken later valt en de kans op goed (warmer) weer een stuk groter is.


www.paasloopkilder.nl


Filmhuis Barghse Huus: Stronger

's-HEERENBERG - In Filmhuis Het Barghse Huus wordt op dinsdag 17 april om 13.30 en 20.00 uur de film Stronger vertoond. Dat is het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon op 15 april 2013, nu vijf jaar geleden. Kaarten zijn voor 6,50 euro te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via tel. 0316- 22 35 20 of via de website.


www.iedereenwelcom.nl