Leerlingen de Laetare beginnen de week met een dansje. Foto: Jeroen van der Vos
Leerlingen de Laetare beginnen de week met een dansje. Foto: Jeroen van der Vos Foto:

Swingend begin themaweek

KILDER - Op BS De Laetare in Kilder begonnen de leerlingen maandagochtend wat anders dan normaal aan de nieuwe week. Omdat deze week geheel in het teken staat van sport -in combinatie met gezonde voeding-, deden de leerlingen en leraren een dansende opwarming onder de bezielende leiding van een dansjuf van Live2Dance uit 's-Heerenberg.

Door Jeroen van der Vos

Appels van de lokale supermarkt, een voetbalclinic bij SV Kilder en gymlessen verzorgd door Sportvereniging Wilskracht. Zomaar een greep uit de activiteiten die deze week op het programma staan. Ook de normale lessen zijn zoveel mogelijk op het thema Sport afgestemd.

"Via Welcom hebben we ook kunnen regelen dat er een diƫtiste komt vertellen over voeding, suikers en hoeveel je moet bewegen om dat te verbranden", vertelt een bevlogen juf Mandy Goorman, voor de gelegenheid in een sportieve outfit gestoken. "Tijdens de inloopavond op donderdag 12 april, mogen ook de ouders zich van hun sportieve kant laten zien. Zij kunnen meedoen aan een fit-circuit, waarbij ze door hun kinderen kunnen worden uitgedaagd. Verschillende sportverenigingen zullen zich ook presenteren en laten zien wat ze de verschillende leeftijden te bieden hebben."

Gezien het aantal ouders, die de aftrap meemaakten, is de betrokkenheid bij de activiteiten groot. Enkele deden ook actief mee met het dansen en het plezier spatte er vanaf.

Goorman: "Zeker in deze tijd, waarbij beeldschermen steeds meer bepalend zijn, is het van groot belang om kinderen te leren dat bewegen en goede voeding alleen maar voordelen bieden." Een week als deze is in ieder geval een goed begin.


Vijf kandidaten bij Openbaar Examen

DOETINCHEM - Op 20 april vindt in de Bizetzaal van vestiging Muziekschool Doetinchem, Bizetlaan 1, Doetinchem om 19.30 uur het openbaar examen plaats. Maar liefst vijf examenkandidaten nemen hier aan deel.

Het openbaar examen is een onderdeel van het praktijkexamen en vindt plaats voor publiek. Voor C-kandidaten is het een facultatief onderdeel, voor D-kandidaten verplicht. De examenkandidaten zijn: Jet Heinen, Dwarsfluit; C-examen, Sonja Kraan, Dwarsfluit; C-examen, Vera Sprenkeler, Bugel D-examen, lid van fanfare St. Gregorius uit Varsselder, Paulien Doeleman, Trompet; D-examen, lid van harmonie Crescendo uit 's-Heerenberg en Vere Megens, Dwarsfluit; D-examen, lid van harmonie Crescendo uit s'-Heerenberg. Vera wordt begeleid door fanfare St. Gregorius uit Varsselder en Paulien en Vere worden begeleid door harmonie Crescendo uit 's-Heerenberg. De toegang is gratis.