Het Grensconcert van de Barghse Jonges. Foto: Atsuyuki Shimada
Het Grensconcert van de Barghse Jonges. Foto: Atsuyuki Shimada Foto:

Nieuw benefietconcert Barghse Jonges

Artiesten steunen strijd tegen kanker

's-HEERENBERG – Na het enorme succes in 2014 kondigt de Barghse Jonges een nieuw benefietconcert tegen kanker aan. Samen met de Bläck Föoss en begeleid door het Oostgelders Symfonieorkest. Naast Ernst Daniël Smid en de schotse sopraan Kim Howbridge komen de Köln Pipes op zaterdag 29 september ook weer naar 's-Heerenberg. Deze keer niet 'open air' maar in de 'Fascini Festival Dome', een spectaculaire festivaltent van 90 meter lang en 16 meter hoog met een immens podium van meer dan 300 vierkante meter. Pop, Rock, Kölsch en Classic.

Meer dan 3.000 bezoekers uit de hele grensregio bewaren uitstekende herinneringen aan het legendarische concert aan de grens tussen Emmerik en 's-Heerenberg. Samen met de Bläck Fööss zongen en speelden de Barghse Jonges die avond 90.000 euro bij elkaar.
Voor het concert tegen kanker 2018 hebben de Barghse Jonges het succesconcept verder uitgebouwd. 'Veel in de stijl van het concert aan de grens, aangevuld met symfonische rock en klassieke meezingers' zegt Harry Gerritsen. Hij heeft samen met Hans Kloosterboer bij de Barghse Jonges de muzikale leiding. 'Mien Stad', 'de Grens' en 'Wir lassen der Dom in Kölle', naast 'Livin Thing' van ELO en 'Kind of Magic' van Queen. Maar ook 'Barcelona' van Freddy Mercury, 'the Phantom of the Opera' en enkele klassieke meezingers met een hoog lalalalala-gehalte zoals de '2nd Walz' die André Rieu groot maakte.' Meer dan twintig van de veertig nummers op de play list worden begeleid door het Oostgelders Symfonieorkest onder leiding van Alexander Geluk.
Barghse Jonges, de vijftienkoppige band die elke vier jaar een muziekproject voor de kankerbestrijding op de planken brengt en al meer dan 300.000 euro doneerde aan de kankerbestrijding, die naam staat garant voor een regionaal muziekevenement in de buitencategorie. Zowel qua programma als organisatie en locatie. Ook deze keer weer met de ondersteuning van tientallen sponsors en meer dan 150 vrijwilligers.
"Op zoek naar de juiste invulling voor het nieuwe concert hebben we goed geluisterd naar de bezoekers van het vorige concert en naar onze sponsors", zegt Marcel Giezenaar, voorzitter van de club en één van de projectmanagers. "We wilden geen een-op-een kopie van het succesconcept van het open air concert, maar wel de sfeer, de klik tussen de artiesten op het podium en met het publiek. Dus geen artiesten die even hun 'ding' komen doen maar muzikanten en zangers die ècht samen een fijne muzikale show voor een breed publiek op het podium zetten." Lees verder op pagina 3